Naslovna » Aktuelno » MINISTARSTVO: NEMA REŠENJA ZA MAME PREDUZETNICE JOŠ BAREM GODINU DANA

MINISTARSTVO: NEMA REŠENJA ZA MAME PREDUZETNICE JOŠ BAREM GODINU DANA

predu

 

DOPIS UDRUZENJA DIGITALNE ZAJEDNICE MEDIJIMA

Stav Digitalne zajednice je da je nedopustivo da preduzetnice budu uskraćene još minimum do 2023. godine za pravo staža, pune isplate naknade, uklanjanje diskriminacije u pravu odsustva sa rada radi nege deteta. Podsećamo na to koliko je važnih zakona u poslednje vreme doneto po ubrzanoj proceduri. Apelujemo na sve institucije da se pod hitno vrate prava mamama preduzetnicama koje su imale pre 2018. godine makar kao prelazno rešenje do donošenja novog zakona.  
 
Da podsetimo, Digitalna zajednica je 30.12.2021. godine imala sastanak sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju povodom inicijative „I preduzetnice su mame“ koja ima za cilj unapređenje položaja žena koje obavljaju samostalnu delatnost, i koje žele da se ostvare u ulozi majke. Na sastanaku su ispred inicijative bili predstavnici Udruženja „Mame su zakon“ i predstavnici Digitalne zajednice.
Ispred Ministarstva na sastanku su bili:

pomoćnica ministra Aleksandra Čamagić,
državni sekretar Milka Milovanović Minić,
sekretarka Mirjana Radanović
pravnica Ministarstva Milena Antić Janić

Inicijativu „I preduzetnice su mame“ je podržalo preko 47.000 građana koji su potpisali peticiju preko platforme Kreni- promeni, kao i preko 100 pravnih lica koji su partneri inicijative. Podršku su dali i produkcijska kuća „Baš čelik“ i glumci koji su pro bono snimili kratke spotove koji objašnjavaju svakodnevnicu preduzetnica koje žele da se ostvare u ulozi majke:

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top