Naslovna » Aktuelno » MOĆNA DRAMA ŠONA PENA O ODNOSU IZMEĐU OCA I ĆERKE – FILM „DAN ZASTAVE“ (FLAG DAY)

MOĆNA DRAMA ŠONA PENA O ODNOSU IZMEĐU OCA I ĆERKE – FILM „DAN ZASTAVE“ (FLAG DAY)

 

Kako biste reagovali kada biste saznali da vam je otac kriminalac koji je proneverio milione dolara? Šon Pen i njegove ćerka Dilan Pen, kojoj je ovo prva velika uloga, prvi put zajedno na filmu „Dan zastave“ (Flag Day) koji je svetsku premijeru imao na prošlogodišnjem Kanskom festivalu na kom je bio i nominovan za Zlatnu palmu, dok će se u domaćim bioskopima naći od 28. aprila.
Dženifer (Dilan Pen) je ćerka Džona (Šon Pen), kriminalca po profesiji i večito neuspešnog oca. Kada sazna da ga je policija progonila zbog zločina falsifikovanja preko 20 miliona dolara, ona se osvrće na njihovu problematičnu, ali toplu povezanost.
Američki superstar Šon Pen iza kog stoje neki od najpopularnijih filmova američke kinematografije poput: Mistična reka, za koji je dobio Nagradu Oskar za najbolju mušku ulogu, 21 gram, dok se u poslednjih nekoliko godina bavi i režijom, te mu „Dan zastave“ nije prvenac, već ga je pridodao rediteljskom nizu koji čine filmovi: U divljini, Zavet, kao i mnogi drugi.
„Scenario za ovaj film dobio sam pre deset godina i kako sam u čitanju odmicao stranicu po stranicu Dilanino lice je bilo utisnuto u lik Dženifer, niko drugi nije mogao bolje da je dočara. Bila mi je velika čast da glumim sa njom, što je druga velika stvaru ovom filmu, a prva je da nikada nisam mislio da ću režirati film u kome ću glumiti“, istakao je Šon Pen.
U filmu koji je prikazan pred beogradskom publikom na nedavno završenom jubilarnom 50. FEST-u, pored Šona i Dilan Pen glume Džoš Brolin, Redžina King i Mičel Mekkormik.
Od 28. aprila će film „Dan zastave“ biti na redovnom bioskopskom repertoaru.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top