Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Najbolja matematika – ARHIMEDES

Najbolja matematika – ARHIMEDES

Šta je MD “Arhimedes”?

Matematičko društvo “Arhimedes” je specijalizovano stručno društvo u oblasti obrazovanja i vaspitanja, koje okuplja prvenstveno  mlade matematičare i druge ljubitelje matematike i računarstva raznih uzrasta (učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, nastavnici i drugi odrasli koji se bave matematikom) i to na celom području Republike Srbije (najviše u Beogradu).

Velikom broju dece matematika je veliki bauk, a ustvari  je dobro od malih nogu razvijati kod deteta  „matematički mozak“, brojati, sabirati, zadavati detetu jednostavnije logičke zadatke, kasnije malo složenije, kako bi dete našlo najbolji način da upotrebljava sopstvenu logiku.

Svrha matematike jeste razvijanje logičkog ramišljanja, i sav taj mučan deo reproduktivnog učenja kojim učenici zapamte formule i detalje vremenom se zaboravi, ali ostaje logika- ukoliko su našli najbolji način da je primenjuju. Tada je sve lako.

Matematiku treba predstaviti detetu kao laku i zanimljivu, i negovati taj trend. Naučiti dete matematičkoj primeni u svakodnevnom zivotu…

Matematika zahteva kontinuirani rad i u njoj nema  „preskakanja“ određenih oblasti, jer bez ne  savladavanih određenih oblasti nemoguće je ići dalje. Sve je u matematici nadogradnja, jedna oblast podrazumeva znanje određenih prethodnih oblasti, jer su sve kao takve sastavni deo „matematičke nadogradnje“.

Posebno su dobri programi u kojima se deci matematika približava na jedan drugačiji, deci prijemčiviji način. Deca koja učestvuju u ovakvim programima mnogo lakše prihvataju rešavanje matematičkih zadataka jer prevashodno nauče da se koriste logikom u rešavanju zadataka. Kasnije tokom školovanja ta deca na takmičenjima ostvaruju dobre rezultate. Dopustite da iz vaše dece izvuku maksimum na stručan i profesionalan način jer u matematici sve je stvar treninga!

Šta je MD “Arhimedes“?

Matematičko društvo “Arhimedes” je specijalizovano stručno društvo u oblasti obrazovanja i vaspitanja, koje okuplja prvenstveno  mlade matematičare i druge ljubitelje matematike i računarstva raznih uzrasta (učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, nastavnici i drugi odrasli koji se bave matematikom) i to na celom području Republike Srbije (najviše u Beogradu). Osnovan je 1. oktobra 1973. godine u Beogradu. Ima dve kategorije članova: a) odrasli, b) učenici i studenti (podmladak Društva). Do sada je evidentirano preko 31.560 članova (od toga 2.025 nastavnika i drugih ljubitelja matematike, računarstva i prirodnih nauka). U taj broj ulaze i učenici “Arhimedesovih” škola mladih matematičara, ali ne ulaze učesnici Kluba “Misliša” kojih ima ukupno oko 421.550.

Čime se bavi MD “Arhimedes”?

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top