Naslovna » Aktuelno » NEOČEKIVANA MEŠAVINA KOMEDIJE I HORORA “PUŠENJE IZAZIVA KAŠALJ” OD SUTRA U BIOSKOPIMA

NEOČEKIVANA MEŠAVINA KOMEDIJE I HORORA “PUŠENJE IZAZIVA KAŠALJ” OD SUTRA U BIOSKOPIMA

 

NEOČEKIVANA MEŠAVINA KOMEDIJE I HORORA “PUŠENJE IZAZIVA KAŠALJ” OD SUTRA U BIOSKOPIMA

Smeh na veliko platno donosi reditelj Kenten Dipje (Quentin Dupieux) čija najnovija nadrealna komedija, nakon prikazivanja na Kanskom i Palićkom filmskom festivalu, pristiže na redovan bioskopski reperotar (22. decembra)

Reditelj Kenten Dipje čija su dva različita filma u toku ove godine prikazana na dva moćna filmska festivala, kao što je “Neverovatno, ali istinito” na Berlinalu i “Pušenje izaziva kašalj” (Smoking Causes Coughing) na prestižnom Kanskom filmskom festivalu donosi nam sutra, 22. decembra sa poslednjim ostvarenjem priču koja pomalo, u svom komičnom stilu podseća na nekada veoma popularne Moćne rendžere.
Film prati grupu osvetnika pod nazivom Duvanska sila, koja je pred raspadom. Kako bi povratili timski duh, vođa grupe predlaže da se na nedelju dana povuku u nameri da sveže glave nastave svoju misiju – spasavanje sveta.
Usredsređen na grupu superheroja imenovanih kao Duvanska sila (Tobacco Force), film prati petočlanu ekipu – Nikotin, Benzen, Metanol, Amonijak i Živu, aludirajući na hemikalije prisutne u cigaretama. Kombinujući svoje snage grupa je u stanju da unište čak i najjače zveri, ali nažalost njihove sposobnosti su umanjene neslogom unutar same grupe.

DEADLINE ističe da je film “Pušenje izaziva kašalj” parodija unutar parodije koja u osnovi vodi poreklo iz komedije i Super Sentai televizijskih serija koje su bile popularna ’80-ih i ‘ 90-ih godina.  “Reditelj kroz priču zna kako da ekstremno nasilje pretvori u sarkazam i komediju, često koristeći nežive predmete kako bi prikazao mane čovečanstva.”

Kenten Dipje (1974) je samouki francuski filmski stvaralac i muzičar. Kao tinejdžer je pravio kratke filmove. U 2007. je napisao scenario i režirao prvi igrani dugometražni film “Steak”. Usledili su “Guma”, “Pogrešno”, kao i “Jelenska koža” u kom je sarađivao sa popularnim glumcem i dobitnikom nagrade Oskar Žanon Dižardenon.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top