Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » O.K. presvući ću se – Srđan Marjanović

O.K. presvući ću se – Srđan Marjanović

OK presvući ću se

Maja i Đorđe žive sasvim različite svakodnevice: osim života u Beogradu, ne dele gotovo ništa. Ona je upravo pošla najtrnovitijim putem preživljavanja u glavnom gradu i brzo se ukopava u duboku jamu droge i prostitucije. Đorđe, s druge strane, živi razapet između svojih poriva i sputanosti sredovečnosti, u koju je duboko zagazio. Pre nego što će se upoznati, dogodiće se misteriozno ubistvo, i svako od njih moraće da ispuni jedan delić svoje sudbine.

Dok budete gutali stranice ove knjige, mnogo puta ćete pomisliti: „Pa ovo je bilo, ovo smo mi, naša sudbina.” Baš kad vam se učini da je neko od junaka izašao na čistinu, da će mu život biti lakši, Srđan će vas neobično znalački razuveriti i baciti u grozničavu potragu za razrešenjem, katarzom, nekakvim znakom da se na ovu našu scenu zavesa još nije spustila.

Svojim drugim romanom, O. K., presvući ću se, naš čuveni kantautor Srđan Marjanović zadire duboko u talog, u onaj gori deo naše stvarnosti. Ovaj žestoki i beskompromisni triler vodi čitaoca na živopisne splavove Novog Beograda, u zadimljene kutke beogradskih kafana i u mučnu javu našeg doba.

O Srđanu:

„Srđanove pesme oduvek zvuče kao tačne uspomene. Pritom je od onih koji pišu o stvarima o kojima drugi ćute. Pisanje je vid terapije. Nije nesvojstveno ljudskom biću da se nosi s melanholijom, panikom i strahom, neodvojivima od života. Veština je istovremeno pobeći od ludila vremena… U kreativnoj avanturi važnije mu je bilo da ostane svoj nego da se otima o varljivost popularnosti… Srđan Marjanović ne nosi epitet legende, već i dalje ostavlja trag poštovanja u muzici i životima nekih generacija…”                                                                                                                                            – Peca Popović

O knjizi:

„Ovo je roman o poslednjim urbanim herojima, ljudima izgubljenim u vrtlozima društva kojim vladaju kriminogeni karakteri dok ga oblikuju tragične sudbine pojedinaca. Iako se može svrstati u kriminalistički roman ili triler, ova knjiga je pre svega dramatično svedočanstvo o društvu koje je izgubilo sve moralne i etičke norme, o novcu kao jedinom merilu uspešnosti, o kriminalu, prevarama, noćnom životu Beograda i borbi autentičnih bezimenih junaka za svoje parče neba. Srđan Marjanović je pokazao nesvakidašnju veštinu vladanja pričom uverljivo gradeći dominatne modele karaktera i ljudi koji su sa strana bulevarske štampe prešli u epicentar naše stvarnosti.”

  • Petar Arbutina

352 strana, 14,5×20,5 cm

Cena u knjižarama: 899 dinara

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top