Naslovna » Aktuelno » ODRŽANA DOMAĆA PREMIJERA FILMA “MALA SIRENA”

ODRŽANA DOMAĆA PREMIJERA FILMA “MALA SIRENA”

 

 

Ubrzo nakon svetske holivudske prmeijere igranog filma “Mala sirena” odžana je i svečana premijera kod nas. Na plavom tepihu, pred objektivima našli su se domaći glumci i muzičari, učesnici sinhronizacije dugoiščekivanog Diznijevog naslova

Nekoliko dana pre nego što će se film “Mala sirena” naći na reperotaru svetskih i domaćih bioskopa, u duhu zamišljenog podokeanskog sveta danas je u Cineplexx BIG Beograd održana svečana premijera sinhronizovanog filma “Mala sirena”. Na plavom tepihu sve je bilo nalik čuvenoj priči nastaloj iz pera danskog pisca Hansa Kristijana Anderesena, a pred fotografima i novinarima našli su se domaći glumci i muzičari koji pozajmljuju glasove čuvenim Diznijevim likovima.

Premijeri je prisutvovala autorsko-glumačka ekipa, među kojima glavni glumci, muzičari Irina Arsenijević i Dušan Svilar poznatiji u filmu kao mala sirena Arijel i princ Erik. Premijeri je prisustvovala i pevačica Edita Aradinović koja glas pozajmljuje galebu Skatlu, a pred publikom poklonio se i muzičar i glumac Đorđe David, inače na filmu u ulozi kralja Tritona, oca Male sirene.

Posebnu pažnju prvukao je najmlađi učesnik u sinhronizaciji, Ognjen Stojanović koji igra Flaundera, najboljeg Arijelinog prijatelja, kao i glumac Milan Tubič koji na velikom platnu interpretira crvenog krabu Sebastijana, a voljenu pesmu “Under the Sea” izvodi kao “Pod morem tim”.

Pred publikom koja je premijerno pogledala dugonajavljivani Diznijev hit našla se i pevačica Tijana Dapčević koja u filmu tumači Ursulu, jednu od najpoznatijih opasnica Diznijevih animacija: “Jedva sam čekala da pogledam film. Veliki sam fan Male sirene. Napamet znam crtani. Ursula mi je jedna od omiljenih zlikovaca, zajedno sa Kruelom, ali Ursula prednjači.” 

Publici su se poklonili i glumica Elizabeta Đorevski i producent filma Srđan Čolić Mobi, kao i glumci mlađe generacije koji su svojim glasovima dočarali mnogobrojne likove poznate priče.

Mnogi su odraslei uz poznati crtani film, a čuveni studio Dizni odlučio je da nakon trideset i četiri godine koliko je prošlo od kada je crtani snimljena na veliko platno donose istu priču, sa pravim glumcima, Film je od 25. maja na redovnom repertoaru bioskopa.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top