Naslovna » Aktuelno » OKTOBAR- “MESEC KABAREA” U KLUBU LISABON. “LJUBAVNI KABARE”, “ZVEZDANI KABARE” I KABARE: “DA TO SU BILI DANI”

OKTOBAR- “MESEC KABAREA” U KLUBU LISABON. “LJUBAVNI KABARE”, “ZVEZDANI KABARE” I KABARE: “DA TO SU BILI DANI”

 

OKTOBAR- “MESEC KABAREA” U KLUBU LISABON

“LJUBAVNI KABARE”, “ZVEZDANI KABARE” I KABARE: “DA TO SU BILI DANI” TOKOM JESENI U KLUBU MTS DVORANE NASMEJAĆE I RAZNEŽITI PUBLIKU

Mesec oktobar u klubu Lisabon u mts Dvorani  biće u znaku kabarea, koji nastavljaju tradiciju održavanja na istom mestu. Uz životne priče u kojoj će se pronaći svako od nas, ali i izvođenju poezije čuvenih umetnika i interpretaciji evergrin muzike, publika će moći da uživa tri oktobarske večeri.

Na repertoaru Lisabona 06. OKTOBRA je “LJUBAVNI KABARE” u izvođenju MAJE BRUKNER I NIKOLE IVAČKOVA , u režiji RADETA VUKOTIĆA.  Ovaj kabare sačinjen u obliku vinjeta povezanih centralnom temom ljubavi i odnosa muškarca i žene, govori o upoznavanju, romansi, braku, deci, ljubavnicama, novim vezama. Poznati svetski hitovi u izvodjenju glumaca samo upotpunjavaju celu priču.

Samo sedam dana kasnije, 13. oktobra  biće održan , kako slovi za- MUZIČKI ŠOU ZA SVAKU PRILIKU I NA SVAKOM MESTU: “ZVEZDANI KABARE” u kome vas zabavljaju MIRA ĐURĐEVIĆ I NENAD ADEMOVIĆ, takođe u režiji RADETA VUKOTIĆA, a iz pera DANILA VUKOTIĆA.

Muzičko – poetski kabare:“DA, TO SU BILI DANI” rezervisan je za 20.oktobar, a po broju izvođenja, već je ušao u tradiciju događaja u mts Dvorani.

Kabare izvode, svima dobro znani Nebojša Dugalić,Boris
Pingović, Nina Ćosić i Voja Savić
. Kabare se pod ovim imenom izvodi od 2004. godine, a u pitanju je kombinacija muzike i poezije, pa će posetioci moći da uživaju u
stihovima Crnjanskog, Simovića, Bećkovića, srpskoj izvornoj pesmi, ali i hitovima Bitlsa,Balaševića, Dilana, Bjelog dugmeta, Arsena Dedića, Vaje kon dios.

Umetnici sviraju gitare, okarinu, ali i druge instrumente, a
uoči nastupa poručuju:

Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena.  Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju”

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top