Naslovna » Aktuelno » Omiljeno telefonsko savetovalište za roditelje “Halo Beba” dobija novu mobilnu aplikaciju

Omiljeno telefonsko savetovalište za roditelje “Halo Beba” dobija novu mobilnu aplikaciju

  – Omiljeno telefonsko savetovalište za roditelje “Halo Beba” dobilo je novu mobilnu aplikaciju, interaktivni vodič kroz roditeljstvo i razvoj malog deteta sa nizom sadržaja i novim iskustvom učenja za roditelje. Kroz aplikaciju „Halo Beba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ roditelji  će dobiti ažurirani i personalizovani sadržaj koji se odnosi na praćenje rasta i razvoja deteta u ranom uzrastu, dojenje, ishranu, imunizaciju, planiranje lekarskih pregleda, ideje za podsticanje razvoja kroz igru, razgovor, čitanje sa decom,  odgovore na roditeljske zabrinutosti i mnogo drugih tema. Informacije i saveti su zasnovani na najnovijim svetskim saznanjima o razvoju deteta, a UNICEF-ovi eminentni stručni saradnici prilagodili su ih za roditelje u Srbiji.

 

UNICEF u Srbiji je aplikaciju razvio u partnerstvu sa Gradskim zavodom za javno zdravlje i kompanijom Nordeus, a Regionalna kancelarija UNICEF-a će,  uz nadogradnju za višejezičnost, omogućiti korišćenje i u zemljama u regionu.  Mobilna aplikacija se može preuzeti  sa Google Play Stora.

 

“Ponosna sam što pokrećemo mobilnu aplikaciju ‘Halo Beba’, rešenje osmišljeno da pomogne roditeljima u donošenju dobrih odluka o svojoj deci i da ih podrži u svakodnevnim rutinama. Aplikacija je nastala u partnerstvu kompanije Nordeus, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda i UNICEF-a.  Aplikacija je dostupna 24 sata sedam dana u nedelji, što je od posebnog značaja u ovim izazovnim vremenima.  Poklanjamo je roditeljima u Srbiji za srećnu Novu Godinu da bismo ih podržali i omogućili jednake šanse za svako dete“, izjavila je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

 

Kompanija Nordeus je strateški partner UNICEF-a duže od šest godina.

 

„Kada smo uvideli da veliki broj roditelja zove servis ‘Halo Beba’ za savete koji se mogu rešiti jednistavnim informacijama i da to oduzima vreme za podršku ozbiljnijim brigama roditelja, shvatili smo da se ovaj izazov lako može rešiti digitalnim proizvodom. Grupa roditelja iz nekoliko timova Nordeus-a  radila je zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd i UNICEF-om na identifikovanju i boljem razumevanju potreba roditelja male dece, naših budućih korisnika, i sagledavanju tehničkih potreba za postavljanje odgovarajuće digitalne plaforme. Pomogli smo da se sva ova saznanja spoje u rani prototip mobilne aplikacije koji je korišćen kao početna tačka za njen dalji razvoj. Obezbedili smo i neohodna sredstva“, rekao je Miloš Paunović, specijalista za korporativnu društvenu odgovornost u Nordeusu.

 

Roditelji će, kao i do sada, moći telefonom da pozovu „Halo beba“ savetovalište i od patronažnih sestra koje su zaposlene u ovom servisu dobiju odgovore na sva pitanja koja se odnose na prve godine bebinog života.

Telefonsko savetovalište „Halo Beba“ otvoreno je 2001. godine zahvaljujući punoj tehničkoj i logističkoj podršci UNICEF-a, a od 2007. godine u celini ga finansira Grad Beograd.

 

„Telefonsko savetovalište ’Halo Beba’ je usluga na koju smo posebno ponosni. Grad Beograd podržava rad ovog savetovališta od samog početka njegovog osnivanja 2001. godine, uz podršku UNICEF-a. Ova usluga sada predstavlja i stalnu stavku budžeta Grada. Halo Beba telefonsko savetovaliste i Halo Beba aplikacija deo su koncepta Beograda kao ’pametnog grada’ –

grada koji lako ponudi rešenje potreba svojim građanima. Nastavićemo da osluškujemo potrebe i zahteve roditelja, da unapređujemo postojeće, i da razvijamo nove, brze i ‘pametne’ usluge, posebno u ovim izazovnim vremenima kada je podrška roditeljima još potrebnija“, rekao je prof. dr. Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

 

Savetovalištem „Halo Beba“ rukovodi Gradski zavod za javno zdravlje Beograd koji kontinuirano unapređuje kvalitet zdravstvene zaštite majke i deteta u Beogradu i Srbiji kroz veću otvorenost zdravstvene službe ka porodici i zajednici.

 

„Ova aplikacija predstavlja još jedan iskorak savetovališta ’Halo Beba’, pre svega u pogledu dostupnosti važnih informacija za roditelje u svakom trenutku. Na taj način svi zajedno pružamo veliku podršku mladim roditeljima u periodu kada im je pomoć itekako potrebna i ostvarujemo naš zajednički cilj, dobro zdravlje i blagostanje najmlađih i njihovih porodica uz podršku, ljubav, bezbedno i stimulativno okružnje“ istakla je prof.dr. Dušanka Matijević, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top