Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » „POSLEDNJI DVOBOJ“ NOVA ISTORIJSKA DRAMA RIDLIJA SKOTA SA METOM DEJMONOM, ADAMOM DRAJVEROM, DŽODI KOMER I BENOM AFLEKOM U GLAVNIM ULOGAMA (VIDEO)

„POSLEDNJI DVOBOJ“ NOVA ISTORIJSKA DRAMA RIDLIJA SKOTA SA METOM DEJMONOM, ADAMOM DRAJVEROM, DŽODI KOMER I BENOM AFLEKOM U GLAVNIM ULOGAMA (VIDEO)

„POSLEDNJI DVOBOJ“ (THE LAST DUEL) NOVA ISTORIJSKA DRAMA RIDLIJA SKOTA SA METOM DEJMONOM, ADAMOM DRAJVEROM, DŽODI KOMER I BENOM AFLEKOM U GLAVNIM ULOGAMA (VIDEO)
OBJAVLJEN PRVI TREJLER NOVE EPSKE DRAME 20th CENTURY STUDIOS-   „POSLEDNJI DVOBOJ“
Jedna žena usprotivila se celom narodu
 
Svi ljubitelji filmova znaju da, tradicionalno, od septembra počinje prikazivanje filmova koji pretenduju da budu u trci za nagradu Oskar. Novi film proslavljenog sinaeste Ridlija Skota „POSLEDNJI DVOBOJ“ (The Last Duel) u domaće bioskope stiže 14. oktobra, nesumnjivo ima glavne adute da postane epski klasik kome ćemo se iznova vraćati.
 
Tventi senčri studio ulazi u oskarovsku sezonu sa dugoočekivanim filmom „Poslednji dvoboj“, koji je rađen po istinitoj priči,  a reditelj Ridli Skot je sasvim izvesno pravni izbor za režiju ovog ostvarenja jer pored toga što je osvedočeni poznavalac epskih drama, u prilog tome idu njegovi filmovi „Duelisti“ (1977), „Gladijator“ (2000), „Prometej“ (2012) i “Egzodus: Bogovi i kraljevi” (2014), njemu je i 2003. godine dodeljena viteška titula za doprinos sedmoj umetnosti.
 
Glumac koji je stasavao u Holivudu  Met Dejmon („Dobri Vil Hanting“, „Bornov identitet“, „Marsovac) i nekadašnji marinac sa diplomom Džulijarda, holivudska zvezda u usponu Adam Drajver („Triologija Zvezdane staze“) koji je nominovan za nagradu Oskar za ulogu u filmu „Bračna priča“ ukrštaju mačeve u srednjevekovnoj borbi na život ili smrt.
Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor  izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.
 
Značajnu ulogu u filmu ima Ben Aflek („Iščezla“, „Računovođa“, „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“), a pored toga je sa Metom Dejmonom napisao i scenario za film „POSLEDNJI DVOBOJ“. Ovaj dvojac je zahvaljujući najboljem scenariju nagrađen nagradom Oskar za film „Dobri Vil Hanting“. Koscenaristkinja na filmu „Poslednji dvoboj“  je Nikol Holofcener („Možeš li da mi oprostiš?“).
 
Ova istorijska drama u kojoj igra suprugu viteza, iznosi teške optužbe za silovanje i objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka  je drugi film u 2021. godini za Džodi Komer („Ubiti Iv“), dok je  prvi film „Glavni heroj“ u kom pored Rajana Rejnoldsa igra zavodljivu i borbenu Mili.
 
Publika može od 14. oktobra očekivati film “Poslednji dvoboj” u bioskopima.4

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top