Naslovna » Aktuelno » Povodom Svetskog dana knjige Novak i Jelena Đoković uživo čitaju knjige za decu

Povodom Svetskog dana knjige Novak i Jelena Đoković uživo čitaju knjige za decu

 

Povodom Svetskog dana knjige Novak i Jelena Đoković uživo čitaju knjige za decu

Povodom Svetskog dana knjige koji se obeležava danas, Novak i Jelena Đoković uključili su se uživo sa Instagram profila svoje fondacije, gde danas čitaju knjige za decu.
Želeći da obeležile Svetski dan knjige sa domaćom i globalnom publikom Fondacije Novak Đoković, Novak i Jelena su odlučili da pročitaju priče na srpskom, ali i na engleskom jeziku.
Nasmejani i raspoloženi, Novak i Jelena pričali su o tome koliko je važno imati maštu, bili radoznao i kreativan, ali i preporučili par dečijih knjiga.
Jelena je preporučila tri knjige koje su, kako je navela, omiljene strane knjige njene dece Tare i Stefana – „It might be an apple“, „Giraffes can dance“ i „Sam and Eva“.
Ona je na maštovit način čitala knjigu „It might be an apple“ navodeći da je, baš kao i u toj knjizi, i u životu važno razvijati kritičko razmišljanje.
Najbolji svetski teniser bio je inspirisan životom našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle i preporučio bestseler Njujork tajmsa o Nikoli Tesli, ističući da je on jedan od najbrilijantnijih umova u istoriji čovečanstva, najpametnijih ljudi i naučnika i da bi bilo lepo da ima mnogo više knjiga posvećenih Tesli napisanih baš za decu.
„Nikola Tesla me je inspirisao mnogo u životu, pričamo o njemu porodično, iako je prošlo 150 godina od rođenja ne znamo mnogo o njemu“ istakao je Novak.
Novak je pročitao i dve priče iz knjige „365 priča o životinjama“ – „Kako je aligator dobio zube“ i „Ponosni zec i mesec“ koje, kako kaže, mnogo voli da čita sa sinom Stefanom.
Za najmlađe drugare i njigove roditelje koji su propustili njihovo čitanje, uživo uključenje možete pogledati na Instagram profilu Fondacije Novak Đoković

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top