Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Beba » Bezbednost » Pozicioneri za bebe povučeni iz prodaje

Pozicioneri za bebe povučeni iz prodaje

pozicioner za bebe

 

Pozicioneri za bebe

Nakon što je u Sjedinjenim Američkim Državama 12 beba preminulo od gušenja u pozicioneru, američki stručnjaci odlučili su da reaguju i upozore roditelje na opasnost tog pomagala.

Američka uprava za lekove i hranu (FDA) izdala je saopštenje u kome kažu da jastuci, poznati i kao gnezda ili pozicioneri u kojima su deca fiksirana i ne mogu da se okreću dok spavaju, mogu da uguše bebu.

U pozicioneru beba leži na boku između dva jastučeta – podupirača, koji su pričvršćeni za podlogu, a neki modeli imaju i podupirač za glavu.

Iako bi ovi proizvodi trebalo da obezbede bebi miran san, ipak su dovedeni u vezu sa smrću čak 12 beba u Americi. U svakom od ovih slučajeva, bebe su se sa boka okrenule na stomak i ugušile se, jer zbog pozicionera nisu mogle ponovo da se prevrnu.

Uprkos tome što su regulaciona tela i ranijih godina upozoravale na opasnost ovog pomagala za bebe, pozicioneri i gnezda još uvek mogu da se nađu u prodaji širom sveta.

 Međutim, neki od vodećih svetskih prodavnica bebi opreme, kao i sajtova za onlajn kupovinu, poput MothercareTescoJohn Lewis i eBay sa svojih rafova i Internet platformi povukli su ovaj proizvod.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top