Naslovna » Aktuelno » Pozitivne strane korone

Pozitivne strane korone

Kada je ceo svet trčao sa jednog na drugi kraj grada, svi u svojim mislima i željama da postignu što više toga u jednom danu i činilo se da nemaju vremena ni za šta, izgledalo je nemoguće da se ceo svet može zaustaviti. Ali sada svi svedočimo toj „nemogućoj misiji“.

Nesrećnom okolnošću – stigao je korona virus – pa su svi udruženo naredili da stanemo  – i da ostanemo kod kuće.

Sigurna sam da je svako od nas shvatio lekciju  kao i neke prednosti, koje su posledica ovog događaja:

 • Veliki odmor od rutine – konstantnim ponavljanjem dnevnog plana i programa, ušli smo nehotice u veliku svakodnevnu rutinu, a to počelo polako kao društvo da nas „melje“. Umorili smo se. Zaista je ovo vreme za odmor i najbolje da ga tako shvatimo.
 • Da je briga o zdravlju sebe i svoje porodice na prvom mestu – zdravlje postavite na pripadajuće prvo mesto, jer nam nekada svakodnevica, borba za uspeh, novac, poziciju u društvu i neki drugi izazovi – potisnu zdravlje u drugi plan. Šta će nam sve to bez zdravlja!?
 • Postoje kratkoročni „gubici“ koji će nam doneti dugoročne „dobitke“ – treba znati, da sedenjem u kući ne gubimo ništa! Sve ako je za nas – sačekaće nas! Ako smo mirni i poštujemo pravila ne kretanja i ne mešanja gde ne moramo u ovom periodu uradili smo veliku stvar za celo društvo, i virus će brže biti zaustavljen.
 • Dobili smo vreme koje možemo provesti sa svojim roditeljima, porodicom i decom- zaista, dobili smo ovo vreme. Iskoristimo ga maksimalno, baš onako kako bi smo želeli da ga provedemo kad smo maštali o njemu.
 • Ranije smo se nervirali oko nekih stvari, a sada shvatamo da postoje mnogo veći problemi – kako neke stvari budu mnogo manje važne, kada je poredite koliko vredi jedan život. Onda shvatimo da smo se nervirali za neke stvari praktično koje ne zaslužuju trošenje naših živaca.
 • Svet ne mora da bude brz, svet može biti jednostavan, a mi možemo ostati kod kuće – svet je zaista „ubacio u petu brzinu“. Mi smo se tome povinovali. Sad pomozimo svetu i ostanimo kod kuće!
 • Svakodnevni poslovi u domaćinstvu su veoma važni, a takođe mogu biti i zanimljivi – neka kuća zablista. Sad imamo vremena i da sredimo kuću, da presložimo delove koji su dugo čekali na to, i da se osećamo mnogo dobro zbog toga.
 • Otkriva se novo polje ideja koje počinju kod kuće i završavaju se kod kuće – online porudžbine, online predavanja, online sastanci, i sve dobro funkcioniše. Čak funkcioniše i online pijaca.
 • Što se tiče borbe protiv virusa – svi smo jednaki: bilo da smo bogati ili siromašni, na višoj ili nižoj poziciji – zdravlje se ne može kupiti. Možemo se samo čuvati, da ne dođemo u situaciju da se zarazimo i razbolimo.
 • Bitno je kako se raspoređuju investicije i ušteđevina – u ovom periodu možemo uštedeti , jer mnogi troškovi su sada smanjeni, jer sedimo u kući.
 • Rad od kuće može da bude veoma produktivan, ako tehnoligija podržava i postoji mogućnost – rad od kuće u firmama gde je to moguće, pravo je olakšanje. Ustanete, bez žurbe za prevoz, odvođenje dece, već opušteni u svom domu odrađujete posao kao da ste u firmi. Dok sedite u opuštenoj garderobi u svojoj kući, raščupani sedite i doručkujete dok kuckate – i sve funkcioniše i odrađuje se.
 • Voditi računa da je telo u formi- idealno je vreme da pripremimo telo za dolazeće leto. Vežbanje, sada lako dostupni online treninzi. Imate vremena i da sprovedete neki režim ishrane, koji će vam omogućiti željenu kilažu, da se zategnete i izgubite koji kg, ako postoji potreba.
 • Vreme je da sada razmotriš stvari koje su ti se ranije činile najznačajnijim – ovakve situacije nas uvek „otrezne“ i nauče da razmišljamo šta su nam prioriteti u životu. Prikočili smo i sada nekako shvatamo da ipak može mnogo drugačije.
 • Isprobajte nove recepte sa familijom od kuće – mislim da ovo svi rade. Pravimo sve što smo čuli da je dobro, i slane i slatke specijalitete, jer vremena je toliko – a i namirnica koje smo nabavili. Lepo je i decu uvesti u čari kulinarstva i dati im mogućnost da nešto naprave, jer kroz to jačaju samopouzdanje bez obzira koji je uzrast u pitanju.
 • Vreme je da nam omiljene ličnosti umesto fudbalera postanu zdravstveni radnici ili kasirka u našoj prodavnici – zdravstveni radnici, prodavci, apotekari i svi koji sada intenzivno rade su naši HEROJI!! Ljudi koji su izloženi na prvoj liniji udara, zaista su vredne svakog poštovanja.
 • Kada virus prođe, ipak će sve biti drugačije – pomislite sada kada virus prođe, kako će izgledati kada popijete kafu u nekom kafiću sa prijateljicama, ili uradite bilo kakvu radnju koja je ranije bila tako svakodnevna, da niste primećivali koliko je lepa!! Kako je život lep, a čine ga male stvari!!!

Kafa sa prijateljima za naslovicu, kao poruka da shvatimo da će sve brzo proći, i da budemo još malo strpljivi, a uživanje nas svakako uskoro čeka.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top