Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Filmovi » PREDSTAVLJEN FILM “ASIMETRIJA” REDITELJKE MAŠE NEŠKOVIĆ

PREDSTAVLJEN FILM “ASIMETRIJA” REDITELJKE MAŠE NEŠKOVIĆ

PREDSTAVLJEN FILM “ASIMETRIJA” REDITELJKE MAŠE NEŠKOVIĆ

-Beogradska premijera u Kombank Dvorani 23. novembra od 19 časova-
Ekipa filma „Asimetrija“ najavila je domaću premijeru ovog ostvarenja koja će biti održana u subotu 23. novembra u 19 časova u Velikoj sali Kombank Dvorane. Film su predstavili rediteljka Maša Nešković, scenarista Vladimir Arsenijević i glumci Mira Janjetović, Lola Vitasović i Mateja Poljčić.

“Proces stvaranja bio dug i neintezivan, kao i to da je prošlo osam godina od prve ideje do realizacije”, istakla je autorka filma. Prvi dugometražni film rediteljke  Maše Nešković  podržan je od strane Filmskog centra Srbije.

Scenarista filma Vladimir Arsenijević ističe da je postojala intezivna komunikacija i razmena energije pri radu na filmu. Film je rađen po ideji rediteljke, a u pisanju scenarija je učestvovala i Staša Bajac.

Glumica Mira Janjetović ponosna je što ovakav film dolazi iz naše zemlje, nakon raznih depresivnih i socijalnih tema koje su okupirale domaće filmsko stvaralaštvo poslednjih godina i smatra da Srbija ipak ima nadu. S ovim se slaže i scenarista Vladimir Arsenijević koji ističe univerzalnost filma sa čijom tematikom mogu da se povežu ljudi iz čitavog sveta.

Scenarista je otkrio da je osnovna priča filma evolucija ljubavnog odnosa kroz tri generacije i tri priče koje se na kraju spajaju u priču o jednom ljubavnom odnosu kroz vreme.

Mladi glumci Lola Vitasović i Mateja Poljčić istakli su da je atmosfera na snimanju bila pozitivna i da su se svi brinuli o njima kao najmlađim članovima ekipe. Iako im je proces snimanja novina i sigurno da je bilo teških trenutaka, ekipa filma im je olakšala to iskustvo.

Svetska premijera filma prikazana je na Festivalu u Sao Paulu, sve četiri projekcije filma bile su rasprodate, a publika je posle projekcija umesto pitanja imala želju da otkrije svoje utiske o filmu, što rediteljka smatra specifičnim iskustvom jer je film komunicirao sa publikom na način na koji je ona to želela.

Posle premijere, film „Asimetrija“ ( FAF)   biće prikazan i u sledećim  bioskopima: 24. novembra u 21 čas u bioskopu „Dragan Nikolić“-UK Stari grad, 26. novembra u 16:30 časova u Dvorani Kulturnog centra, 28. novembra u 17 časova u bioskopu Fontana i 29. novembra u 17:30 u Domu omladine Beograda.

https://www.youtube.com/watch?v=fVYglmkZW6k&t=5s

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top