Naslovna » Aktuelno » PREMIJERA MUZIČKE KOMEDIJE COMPANY

PREMIJERA MUZIČKE KOMEDIJE COMPANY

Danas je u Hotelu Zepter održana konferencija za medije povodom nove premijere u Operi i teatru Madlenianum, 90-te produkcije u našem pozorištu, kojoj su prisustvovali svi izvođači i autorska ekipa mjuzikla COMPANY. Prenosimo Vam informaciju o premijernom izvođenju, ovog netipičnog mjuzikla.

COMPANY , Stivena Sondhajma, po romanu Džordža Furta

Premijera: 15. mart u 19.30 časova

Reprize: 25. i 31. mart

Muzička komedija u dva čina

Reditelj: NEBOJŠA BRADIĆ

Dirigent: VESNA ŠOUC

Prevod: IVANA I ZORAN PAUNOVIĆ

Prepev stihova: VESNA ŠOUC, JOVANA JEZDOVIĆ

Scenograf: GEROSLAV ZARIĆ

Kostimograf: MARINA MEDENICA

Koreograf: VERA OBRADOVIĆ

Dizajn svetla: SRĐAN JOVANOVIĆ

Dizajn zvuka: DUŠAN ARSIKIN

Dizajn videa: ZVONIMIR JELUŠIĆ

Scenski govor: DR DIJANA MAROJEVIĆ

Scenske borbe: ALEKSANDAR I SLOBODAN PETKOVIĆ

Asistent scenografa: VLADISLAVA CUNNINGTON

Asistenti kostimografa: MARGARETA ŠOBOTA, IVANA MLADENOVIĆ

Asistent koreografa: IRINA LAZIĆ


Dobro uigrana ekipa nove muzičke komedije Company, na čelu sa Slavenom Došlom, u društvu koje čine: Vanja Milačić, Daniel Sič, Branislava Podrumac, Žarko Stepanov, Ivana Popović, Hadži Nenad Maričić, Olivera Bacić, Petar Đurđević, Nataša Marković, Nikola Bulatović, Jelena Jovičić, Tanja Živković i Tatjana Dimitrijević, kao i plesačica Irina Lazić, je spremna za premijerno izvođenje u petak 15. marta od 19.30 časova. Ovaj netipičan brodvejski mjuzikl Stivena Sondhajma je pravi muzički biser koji je svog autora postavio na zasluženo mesto jednog od vodećih autora muzičkog pozorišta. Nastao sedamdesetih godina,po knjizi Džordža Furta, ovaj ogled o partnerskim odnosima u velikom gradu je više nego aktuelan i u našem trenutku. Robert, neženja u tridesetim, ima za prijatelje pet bračnih parova, a ostavljaju ga tri devojke – to bi mogao da bude najkraći opis ove muzičke komedije. Scene su fragmentarne: okvir priče je Robertova rođendanska zabava na koju su pozvani njegovi prijatelji. Svi brakovi koje vidimo u ovom komadu funkcionišu prema istom modelu: zasnovani su na malim prevarama, iritirajućim navikama i neobičnim kapricima supružnika.

Ovu dinamičnu i zabavnu predstavu, punu muzičkog sjaja i energije, odlikuje visoki umetnički kvalitet u svakom segmentu. Autorski deo ekipe predvodi reditelj Nebojša Bradić, koji je osmislio dinamičan prostor igre u saradnji sa scenografom Geroslavom Zarićem i u atraktivnim kostimima Marine Medenice. Izvođače je muzički pripremilai predstavom diriguje Vesna Šouc, koja je zajedno sa Jovanom Jezdović uradila i prepev stihova, po prevodu Zorana i Ivane Paunović, dok je za igračke numere i scenski pokret zadužena koreograf Vera Obradović. Originalna produkcija na Brodveju iz 1970, koju je radio i režirao Harold Princ, dok je orkestraciju radio Džonatan Tunik, osvojila je šest Tonija, rađene su mnoge obnove ovog mjuzikla a ona iz 2022. je osvojila Toni nagradu za obnovu.

Delo se izvodiu saradnji sa Music Theatre International www.mtishows.eu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top