Naslovna » Aktuelno » PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE FEMINE / Novi Sad – Kulturna stanica Barka 29. jun / Beograd – Madlenianum opera i teatar 30.jun 2023

PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE FEMINE / Novi Sad – Kulturna stanica Barka 29. jun / Beograd – Madlenianum opera i teatar 30.jun 2023

 

PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE FEMINE

Novi Sad  29. jun / Beograd 30.jun 2023

   Premijera savremene plesne predstave Femine koja se realizuje u produkciji Instituta za umetničku igru, i u sklopu autorskog projekta plesačice Mojce Majcen uz saradnju sa Balkan Dance Projektom, premijerno će biti izvedena u Novom Sadu u Kulturnoj stanici Barka 29. juna, u  i Beogradu 30. juna 2023. godine na sceni Madlenianum opera i tetara.

Projekat Femine predstavlјa susret dve koreografkinje čiji koreni potiču iz Srbije, Rita Gobi iz Mađarske i Alexandra Madsen iz Hrvatske. Projekat je ujedno i završna predstava studenata Instituta za umetničku  igru.

Plesni preplet koreografkinja i njihovi međusobni plesni razgovori su postavlјeni u savremenom obliku međusobno povezanog diptiha pod nazivom Femine za pet igračica. koje preuzimaju jedan jedini identitet; identitet mladih umetnica i promotera mlade savremene plesne scene, kao i u Srbiji tako i u Sloveniji. 

Fotografija Luka Stojković

Svaka od koreografkinja je u nekom trenutku bila suočena s uticajem koncepta granica u aktivnom odnosu sa vremenom. Imale su iskustvo cepanja i transformacije ličnog i kulturnog identiteta susrećući se s konceptom besmisla na različitim nivoima živlјenja. U nekom trenutku, kroz osjećaj vlastite raselјenosti, kako unutrašnje tako i spoljašnje, prihvatile su taj mehanizam s jedne strane kao nadu, a s druge, kao apsurd.

Predstavu izvode Katarina Bućić i Tijana Ostojić iz Srbije, Patricija Crnković, Tjaša Bucik i Neža Banovec iz Slovenije.

Autor muzike je David Nik Lipovac, kostim za predstavu je uradio SvarogArt, a asistenti koreografkinja su Ognjen Vučinić i Mojca Majcen.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top