Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » Premijerna pozorišna sedmica u Teatrijumu!

Premijerna pozorišna sedmica u Teatrijumu!

Vrele letnje noći nastavljamo da sa našom publikom provodimo pod lipama, u Pozorištu Teatrijum uz premijeru predstave BANOVIĆ STRAHINJA.

Borislav Mihajlović – Mihiz
BANOVIĆ STRAHINJA

Sreda 27. jul u 21h PREMIJERA
Subota 30. jul u 21h REPRIZA
režija: Bojan Lazović
igraju: Fedor Đorović, Vladan Gajović, Gala Šalipur, Beta Đorevska i Nikola Živanović

Priča o Banović Strahinji, koja počinje u predvečerje boja na Kosovu, svima je dobro poznata. To je priča u kojoj Banović Strahinja prkosi tradicionalnim, patrijarhalnim vrednostima i surovosti tog doba i umesto moći i sile on hrabro bira plemenitost.

Slučajno ili ne, naredna sedmica u našem pozorištu posvećena je toj večnoj temi koja pokreće svet: muško-ženskim odnosima, koje naše predstave obrađuju na najrazličitije, ali podjednako uzbudljive načine.

Aleksandar Lazić
ŽENA MOGA MUŽA
Ponedeljak 25. jul u 21h
režija: Aleksandar Lazić
izvode: Aleksandar Lazić, Dragana Vujić, Jelica Kovačević

Da li je ovde kraj ženskim mukama ili se iza ova dva braka krije muškarac koji je spreman da voli i živi višestuko? Da li će biti prihvaćen od strane društva, ženske populacije i svojih žena dramatičan zaplet će u scenskoj formi prosuditii kraj ovog fenomenološkog slučaja zvanog “muškarac”.

Po tekstovima Duška Radovića
TRAŽIM MUŽA

Utorak 26. jul u 21h
režija: Jelica Brestovac
monodrama Jelice Brestovac

Uvek atraktivna priča o muško-ženskim odnosima, rađena po motivima Duška Radovića, koja kroz nekoliko različitih likova prikazuje šta su sve žene spremne da učine kako bi osvojile željenog muškarca i kako bi ga zadržale.

Tatjana Kecman
NAS DVE

Četvrtak 28. jul u 21h
režija: Tatjana Kecman
igraju: Tatjana Kecman, Ana Radonjić – Zoe kida

Duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi, koja je opsednuta  karijerom i njenom alter-egu, kojem nedostaje ljubav. Dve potpuno različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem se „spontano“ peva, glumi i nazdravlja životu.

Ivan Tomašević
ZORAN RADMILOVIĆ

Petak 29. jul u 21h
režija: Andra Ada Lazić
monodramu izvodi Ivan Tomašević

Ovo je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart / glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) – Zoran Radmilović je izgrađena ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su, zbog par genija, proglasili za mediokritete.

Mirjana Bobić Mojsilović
POZOVI „M“ RADI UŽITKA

Nedelja 31. jul u 21h
režija: Mirjana Bobić Mojsilović
igraju: Ivan Jevtović, Katarina Žutić, Petar Mihajlović i Snežana Savić

Pozovi „M“ radi užitka je priča o kurvanju, o nama danas i ovde. To je tragikomična priča, priča o umetnicima u tranziciji, o dvema glumicama i jednom piscu koji se snalaze kako znaju i umeju u vreme sunovrata svih vrednosti. O našim životima koji su imitacije onoga o čemu smo sanjali, o nevidljivim rukama koje kroje našu nesreću, i o našem batrganju da preživimo. Ali, snovi su jedno, a stvarnost je sasvim drugo. Zato svi lažu.

POZORIŠTE TEATRIJUM: Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na inicijativu našeg uvaženog dramskog umetnika Tihomira Stanića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i gradske opštine Stari grad. Upravnik i jedan od osnivača pozorišta je glumac Vladan Gajović, a u osnivanju je učestvovala i glumica Vesna Stanković. Pozorište je prošle godine imalo vrlo uspešnu „nultu“ sezonu u kojoj je odigrano čak 50 predstava, a ove godine je „prva“ sezona otvorena 01. jula. Ove sezone novina je dečji program – svakog vikenda u 11h igraju se predstave za decu, a ulaz je potpuno besplatan za sve, zahvaljujući podršci fondacije „Alek Kavčić“. Planirano je oko 80 predstava koje će se igrati skoro svako veče tokom jula i avgusta, a Tihomir Stanić će svojom monodramom „Na Drini ćuprija“ zatvoriti sezonu 31. avgusta. Sve predstave počinju u 21h, a karte se mogu kupiti preko sajta teatrijum.rs i linka https://new.tickets.rs/venue/pozoriste_teatrijum_105, kao i na blagajni Rektorata svake večeri od 19h. Cena karata je 1000 dinara, dok su karte za monodrame 700 dinara. Studenti i penzioneri imaju 20% popusta.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top