Naslovna » Aktuelno » PROMOCIJA KNJIGE “VECIN CIRKUS” MILOŠA ŠOBAJIĆA 15. JUNA U MTS DVORANI. MAJA T. ISKJERDO – KOAUTOR DRAME, PO KOJOJ ĆE BITI IGRANA ISTOIMENA PREDSTAVA

PROMOCIJA KNJIGE “VECIN CIRKUS” MILOŠA ŠOBAJIĆA 15. JUNA U MTS DVORANI. MAJA T. ISKJERDO – KOAUTOR DRAME, PO KOJOJ ĆE BITI IGRANA ISTOIMENA PREDSTAVA

 

PROMOCIJA KNJIGE “VECIN CIRKUS” MILOŠA ŠOBAJIĆA  15. JUNA U MTS DVORANI

MAJA T. ISKJERDO – KOAUTOR DRAME, PO KOJOJ ĆE BITI IGRANA ISTOIMENA PREDSTAVA U NARODNOM POZORIŠTU TIMOČKE KRAJINE “ZORAN RADMILOVIĆ” 

Promocija drame “Vecin cirkus” autora Miloša Šobajića, a nastala po dramaturgiji Maje T. Iskjerdo, biže održana u sredu 15. juna u 18.30 u mts Dvorani.  O delu nastalom u doba karantina izazvanog korona virusom, na promociji će govoriti reditelj Božidar Đurović, direktor pozorišta Timočke krajine Vladimir Đuričić, pesnik Adam Puslojić i koautor drame Maja Iskjerdo. Tekst će čitati glumac Milan Caci Mihailović.

U planu je da se po promociji romana, ova drama i zaigra u pozorištu “Zoran Radmilović “u Timočkoj krajini, a drama opisuje period karantina, izazvanog zbog pandemije virusa, kada  Veca (65, arhitekta) i Arsa (50, slikar), dva nerazdvojna prijatelja, međusobno komuniciraju tako što nemilosrdno vređaju jedan drugog. Ako jednog dana ne mogu da se vide, onda se bar izvređaju preko telefona. Njihove diskusije odišu velikim infantilizmom. Bore se za primat u ljubanim avanturama. Izvesna, Asija, koja je bila prvo Vecina devojka, pa preoteta od strane Arse, je dovela do velikog loma u njihovom odnosu.

Veca smatra da samo on ima eskluzivitet da vređa Arsu i ne dozvoljava bilo kome da to pokuša, osim njega. To je intezivna veza dva muškarca, čiji se odnos svodi na verbalno nadmudrivanje i psovanje, gde Veca prednjači u agresiji, izazvan Arsinim neprihvatljivim komentarima. Arsa ima samo jednu želju, a to je da iznervira Vecu, koji prihvata sukob i podiže ga do usijanja. Ujedno, to je velika i retko viđena privrženost, ovog nerazdvojnog tandema, koji živi kao bračni par, iako na različitim adresama. Veca je opsednut seksualnim odnosima sa što mlađim devojkama i ako se nije baš proslavio na tom polju. On je vatreni borac za istinu u vezi korone. Arsa mu se i na tom planu suprostavlja. Veca isistira na činjenici da neko vuče konce naših života, što se u finalu i prikazuje.

U ranoj mladosti, Veci je oduzela nevinost jedna riđokosa lepotica, starija od njega petnaest godina. Otkrivamo na kraju da je to bila Arsina majka i da je tom prilikom začet Arsa. Njih dvojica u finalu, u prisustvu Arsine majke, doznaju da su otac i sin. Vecu u stopu prati Smrt, koja na kraju otkriva da je i ona izmanipulisana od onih koji vuku konce naših života i smrti.   

MOLIMO VAS DA NAM POTVRDITE PRISUSTVO PROMOCIJI

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top