Naslovna » Aktuelno » RENOMIRANA ŠEFICA KUHINJE DOMINIK KREN KAO SARADNIK REJFA FAJNSA I EKIPE FILMA „MENI“

RENOMIRANA ŠEFICA KUHINJE DOMINIK KREN KAO SARADNIK REJFA FAJNSA I EKIPE FILMA „MENI“

 

NAKON FILMA O KOM SE DOSTA GOVORILO “NE GLEDAJ GORE” (Don’t Look Up), OD PRODUCENT ADAMA MEKEJA DANAS 17. NOVEMBRA U BIOSKOPE STIŽE NOVO INTRIGANTNO OSTVARENJE 
 
Prožet misterijom i neizvesnošću, sa upečatljivim crnim humorom triler “MENI” sa poznatim glumačkim dvojcem Rejf Fajnsom i Anjom Tejlor-Džoi stiže OD DANAS, 17. novembra u domaće bioskope.
Sve počinje na ostrvu Hotorn gde se nalazi specifičan restoran u koji dolaze samo imućniji, slavni, ali i oni nadmeni spremni da za specijalane obroke sačinjene od malih zalogaja plate više od hiljadu dolara po glavi.
Restoranski meni koji podrazumeva degustaciju nekoliko ekskluzivnih obroka sastavio je Slovik, šef kuhinje i umetnik svog zanata koji je, kako se čini, sklopio “Faustov pakt”.
U nameri da verno iznese svoju ulogu neobičnog šefa kuhinje Slovika, poznati britanski glumac Rejf Fajns imao je stručnu pomoć od strane renomirane šefice kuhinje, poznate Dominik Kren, prve američke kuvarice čiji je restoran postao nosilac 3 Mišelinove zvezdice, najprestižnijeg kulinarskog priznanja.
Fajns je dosta vremena proveo na setu sa Dominik Kren:
            “U glavi sam imao kliše haotične kuhinje, sa šefom koji viče na sve,” priseća se Fajns. “Kada mi je Dominik pričala o njenoj kuhinji i kako ona voli da radi, tako sam zamislio Slovikovu. Kontrola i moć su u posvećenosti osoblja šefu i njegovoj hrani. Nema buke i nasilnog ponašanja. Samo klimanje glavom, koja ispravka ili podrska.“
Kuvarica svetskog glasa, Dominik Kren za koju reditelj Majold ističe da je bila ključna za snimanje filma MENI, o svom iskustvu sa seta navodi:

„Sva jela koja smo pravili u saradnji sa idejama scenarista i reditelja bila su ponekad izazovna, ali za mene veoma zanimljiva. Udaljilo me je od onoga što radim u stvarnom životu, s druge strane stvarala sam nešto što nisam nikada u životu. Bilo je veoma zabavno.”

Reditelj Majk Majold ističe da je Dominik Kren bila kljucna za proces snimanja. “Ona je svetska klasa, neverovatni sef, njena hrana je izuzetna, takođe ima emotivnu toplinu. Mi smo želeli da Slovikova kreacija ima neku emocionalnu hladnoću.”

Ideja za početak ovakve filmske priče prvi put se javila kod scenariste Vila Trejsija (Will Tracy) kada je pre nekoliko godina, tokom svoje posete Berganu u Norveškoj posetio otmeni restoran na obližnjem privatnom ostrvu. Scenario je potom stigao u ruke poznatog producenata Adam Mekeja (Adam McKay), poznatog i po veoma popularnom filmu “Ne gledaj gore” (Don’t look up).

Pored Fajnsa i Anje Tejlor-Džoj (Anya Taylor-Joy) dobitnice Zlatnog globusa za seriju “Damin gambit”, uloge su poverene i Nikolasu Holtu (Nicholas Hoult), Dženet Maktir (Janet McTeer) i drugima.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top