Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Kultura » Knjige » Šamanova kletva – Kreativni centar

Šamanova kletva – Kreativni centar

Šamanova kletva – Kreativni centar

 

Edicija “Svet je jedan”

U kratkim, tematski veoma zanimljivim romanima iz ove edicije razmatraju se problemi mladih i ponekad težak iskorak iz detinjstva u svet odraslih. Poznati pisci za decu i mlade iz različitih krajeva sveta s mnogo razumevanja pišu o junacima koji na putu sazrevanja otkrivaju sebe, suočavaju se sa svetom, raznovrsnim sredinama i bore se za sopstveni identitet.
samanova-kletva-korica

 

Šamanova kletva

Napisao:

Majkl Kusugak

Ilustrovao:

Milan Jovanović

Prevela sa engleskog:

Aleksandra Grubor

Proždrljivu Lasicu, tek rođenu bebu Eskima iz Nunavuta, ukleo je plemenski šaman, i to samo zato što se naljutio na novorođenu ćerku Ljudski Dah, koja nikako nije prestajala da plače. Ne samo što je zabranio da se Ljudski Dah jednoga dana uda za Proždrljivu Lasicu nego je odlučio da ga zauvek protera iz plemena. Šamanova magična životinja siksik bila je veoma radosna zbog te divne kletve i nikako nije dozvoljavala da je šaman ukine. Zato je Proždrljiva Lasica morao da bude zatočen na čarobnom ostrvu. Da li će posle borbe na život i smrt uspeti da se vrati kući, porodici i devojci koju voli?

O autoru

Majkl Kusugak rođen je u mestu zvanom Ripals Bej, u oblasti Severozapadna teritorija u Kanadi (u sadašnjem Nunavutu, što na inuktitutu, jeziku kanadskih Eskima, znači naša zemlja). Dok je bio dete, njegova porodica putovala je na saonicama koje su vukli psi. Živeo je tradicionalnim eskimskim načinom života. Autor je sedam ilustrovanih knjiga: Polarna svetlost (Kad duše po nebu fudbal zaigraju) – za koju je dobio nagradu Rut Švarc – Sakrij se i prišunjaj se¸ Moj Arktik 1, 2, 3, Bejzbol palice za Božić i, s Robertom Mančom, Obećanje je obećanje. Majkl Kusugak živi u Rankin Inletu u Nunavutu.

Izdavač Kreativni centar

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top