Naslovna » Aktuelno » Scena Teatrijum

Scena Teatrijum

 

Ove nedelje naš repertoar je izuzetno zanimljiv! Imamo dva premijerna igranja. Prvo je u četvrtak, 27.07, u 21h, predstava “Halflajf” Filipa Vuješevića, a u produkciji našeg pozorišta. Tematski izuzetno aktuelna, realizovana od strane grupe mladih i kreativnih dramskih umetnika koji , ova predstava će zasigurno biti pravo osveženje za beogradsku pozorišnu publiku. Ova predstava je važan projekat za našu produkciju, pa bismo želeli da je što bolje najavimo, te ukoliko želite da uradite izveštaj, intervju ili neko gostovanje najave sa nekime iz postave, slobodno me kontaktirajte. Dalje u mailu možete naći više informacija o predstavi.
Subota, 29.07, rezervisana je za premijeru multimedijalnog muzičkog teatra “Maska crvene smrti”, autorskog dela Mine Marinković i Dejvida Stenlija, rađenog po motivima istoimenog dela Edgara Alana Poa. Ovo delo će biti nešto potpuno drugačije i osvežavajuće na našoj sceni.
Pored redovnih večernjih predstava, ovog vikenda imamo i posebno iznenađenje za publiku. 29. i 30. jula, od 17h, imaćemo besplatna izvođenja opere “Boemi”, Jakoba Pučinija.
U nastavku ožete videti celokupan raspored za narednu nedelju. Takođe, kao i svakog vikenda, u subotu i nedelju, od 11h, održaće se besplatne predstave za decu, “Mali princ” i “Alisa u zemlji čuda”.
Понедељак, 24.07, ИМА НЕШТО ШТО БИ ТРЕБАЛО ДА ЗНАШ – Флориан Зелер 
 
Режија: Милош Лаловић
Играју: Милош Лаловић, Милица Јанкетић, Маја Николић, Бојан Кривокапић
Има нешто што би требало да знаш је представа о мушко-женским односима, поверењу, браку, лагању, с пуно хумора који најчешће настаје као последица неспоразума. Глумци нас до краја држе у напетости, хоће ли победити лаж или истина, треба ли увек говорити истину или је боље лагати да се избегне истина која може нанети још веће зло? 
Уторак, 25.07, ЉУБАВНИ ВРЕМЕПЛОВ 2 – Весна Станковић 
 
Уграју:  Милица Јанкетић и Весна Станковић
Кабаретска представа, у којој се приповедају приче о великим љубавима значајних људи српске историје. Почиње причом о сликарки и књижевници Мини Караџић, ћерки Вука Стефановића Караџића, која је волела песника Бранка Радичевића. Приповеда се о великом књижевнику и лекару Лази Костићу и његовој Швабици, затим о Јовану Дучићу и његовим бројним љубавима, о чувеном сликару Паји Јовановићу и његој музи Муни, о песникињи Аници Савић Ребац и њеном удварачу Милошу Црњанском, о Меши Селимовићу, ванвременском песнику Васку Попи, глумцима Оливери и Радету Марковићу и завршава се причом о великој љубави између још двоје глумаца – Свјетлане Кнежевић и Мише Јанкетића.
Среда, 26.07, ЗЛОЧИН И КАЗНА – Фјодор Достојевски 
 
Драматизација: Зоран Костић
Једно од највећих дела светске књижевности, у извођењу Руског театра у Београду. Извођење је на српском језику.
Четвртак, 27.07, ХАЛФЛАЈФ – Филип Вујошевић – ПРЕМИЈЕРА 
 
Глуме: Лука Потпарић, Јован Јевтић, Марко Чупић, Анастасија Стошић, Милица Вранеш
Режија: Никола Кљајић 
Халфлајф текст Филипа Вујошевића у адаптацији Андрее Пољак и режији Николе Кљајића је представа која се бави људима у већ довољно зрелим годинама за стварање сопствене будућности а који су у склопу сопствене доколице заробљени у виртуелном свету видео игре Каунтер Страјк.Игрица Коунтер Страјк је средство за причање приче о отуђености и апатији која се преноси на реалан живот. Критика жеље за моћи и статусом, критика ратног стања и атмосфере, критика одсуства емпатије су главне идеје које преносимо публици кроз наду у будуће генерације које представљају ликови Кривог и Миленице.
Петак, 28.07, ПРЕДСТАВА ХАМЛЕТА У СЕЛУ МРДУША ДОЊА – Иво Брешан 
 
Дипломска представа студената Академије уметности у Београду.  
Менторка/редитељка : Милица Краљ
Драмски бисер Иве Брешана из визуре једне нове генерације младих уметника.
 
Субота, 29.07: 
 
од 17ч, опера “Боеми” Ђакома Пучинија (бесплатан улаз)
диригент: Ален Владимир Гомез
од 21ч, МАСКА ЦРВЕНЕ СМРТИ – Мина Маринковић и Дејвид Стенли – ПРЕМИЈЕРА 
Музички театар „Маска црвене смрти“, инспирисан истоименом причом Едгара Алана Поа, замишљен је као мултимедијални пројекат који комбинује музику, књижевност и визуелни израз. Музички театар „Маска црвене смрти” је мултимедијални догађај који обухвата класичну музику, нарацију и видео инсталацију, чиме концертно извођење класичне музике добија нови облик, близак позоришној форми и савременим токовима у друштву и култури, не доводећи у компромис своју уметничку вредност.
Недеља, 30.07: 
од 17ч, опера “Боеми” Ђакома Пучинија (бесплатан улаз)
од 21ч, УЛОВИ МУЖА – По мотивима “Ујкин сан” Ф.М. Достојевског 
Представа „Улови мужа“ је гротескна комедија смештена у Русију почетком прошлог века. Наиме, два уиграна преваранта покушавају да преваре мајку и ћерку за које мисле да су имућне представљајући се лажно као имућни кнез и његов сестрић.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top