Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Slušaj kako mi lupa srce – Odiseja

Slušaj kako mi lupa srce – Odiseja

Slušaj kako mi lupa srce

slusaj-kako-mi-lupa-srce-odiseja

Autor: Bjanka Picorno
Prevela: Ana Srbinović
Ilustrovala: Ana Petrović

Deca obožavaju svoje učiteljice i učitelje. Uglavnom. Međutim, kad u IV D omiljenu učiteljicu zameni nova, zvana Harpija Zvoca, školski dani će se promeniti. Niko joj ne bi zamerio što je stroga i zahtevna, ali to što je nepravedna, lažljiva i okrutna neće joj oprostiti naše tri junakinje: Priska, Eliza i Rozalba. Nije im lako, odrasli im ne veruju, ili ih prosto nije briga dok god deca donose dobre ocene…

Dok kuju planove da je razotkriju, u priču se upliću najlepša lutka na svetu, ljubavni trougao, duh iz rama, dve babe, tri strica, lakovane cipele, jedna radoznala kornjača i hrabra srca koja ne podnose nepravdu.

Odiseja se trudi da svake godine ponudi i neku knjigu onim danas retkim klincima koji prosto „gutaju” knjige.

Tako se knjiga Slušaj kako mi lupa srce preporučuje naprednim čitateljkama nižih razreda osnovne škole – u knjizi preovlađuju ženski likovi i teme koje zanimaju prevashodno devojčice, a zbog obima strana ne preporučuje se deci koja još ne čitaju tečno.

Slušaj kako mi lupa srce

Bjanka Picorno smatra se najznačajnijim savremenim italijanskim piscem za decu i mlade. Napisala je četrdesetak knjiga za decu i mlade, koje su pobrale najznačajnije nagrade i donele joj kandidaturu za Medalju Hansa Kristijana Andersena, zvanu „Mali Nobel“, koja se dodeljuje za životno delo u oblasti stvaralaštva za mlade. Iako se Bjanka Picorno već smatra klasikom, a njene knjige odavno su ušle u obaveznu lektiru, njena mlada publika je obožava i njene nove knjige iščekuje s velikim nestrpljenjem.

Njene najznačajnije knjige su „Slušaj kako mi lupa srce”, „Polisena i njeno prase” (knjiga će se u izdanju Odiseje pojaviti na Beogradskom sajmu knjiga 2014), „Francuska dadilja” (srpsko izdanje biće dostupno 2015) i „Kućica na drvetu” (srpsko izdanje 2016).

Izdavač: Odiseja

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top