Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Studentski domovi » Studentski centar Užice

Studentski centar Užice

studentski-centar-uzice

Studentski centar Užice

31000 Užice
Ive Andrića 19
031 553 235
www.scuzice.org

 

Konkurs za prijem studenata u dom

1993 godine, Zakonom o učenčkom i studentskom standardu i odlukom o mreži ustanova studentskog standarda, studentski centar Užice osnovan je kao ustanova Studentski centar u Užicu, i pod tim nazivom posluje i danas.

U okviru ustanove posluju dve jedninice:
Studentski dom „Turica“
Studentski restoran „Student“

Osnovne delatnosti ustanove jesu smeštaj i ishrana studenata Učiteljskog fakulteta i Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

Ustanova „Studentski centar“ Užice osnovana je rešenjem SO Titovo Užice br. 463-108/83 od 29. 12. 1983. godine sa punim nazivom RO za studentski standard u osnivanju.

Istim rešenjem RO preneto je pravo korišćenja bez naknade objekata i zemljišta na katastarskim parcelama 2019/2 i 2018/1 obe KO Užice, a sve u cilji razboja Studenstkog standarda i praćenja razvoja školstva u Opštini Užice.

Objekti koje je Radna Organizacija za studentski standard u osnivanju dobila na korišćenjr bili su objekti montažnog tipa građeni 1982. godine za potrebe Radne akcije ORA Kadinjača i nisu zadovoljavali potrebne uslove za smeštaj studenata

Radna Organizacija za Studentski standard je transformisana 1989 u Preduzeće za proizbodnju, promet i usluge.s “Studentski centar” u skladu sa tada važećim zakonom o Preduzeću.

U tom periodu u okviru Preduzeća “Studentski centar” pored osnovne delatnosti smeštaja i ishrane studenata bilo je omogućeno i obavljanje drugih dopunskih delatnosti: trgovina na veliko i malo, studentska zadruga i stambena zadruga.

Izmenom Zakona iz 1992. godine došlo je do podele navedenog Preduzeća na Preduzeće “Studentski centar” koje je nastavilo sa obavljanjem osnovne delatnosti zaštite studentskog standarda i Preduzeća “Gold centar” koje je preuzelo obavljanje ostalih dopunskih delatnosti. S tim u vezi izvršena je i podela imovine Preduzeća kao i podela zaposlenih.

Ustanova “Studentski centar” Užice je osnovana Odlukom o mreži ustanova Studentskog standarda 1993. godine (Sl. Glasnik 19/93) za obavljanje svoje osnovne delatnosti, pružanje usluga smeštaja i ishrane za studente učiteljskog Fakulteta u užicu i više Poslovne tehničke škole.

Smeštajni kapaciteti ustanove u trenutku osnivanja bili su: 132 ležaja u četri smeštajna paviljona, kapacitet restorana 250 korisnika. Kategorizacija Doma je bila Iv kategorije bez mokrih čvorova u paviljonima, bez biblioteke, čitaonice itd.

REKONSTRUKCIJE

Od 1993. godine do danas ustanova je u više navrata vršila određene adaptacije objekata kako bi poboljšala uslove smeštaja i prešla u višu 3 kategoriju.

adaptacija paviljona – pokrivanje krovova sa novom prekrivkom – tegola;
adaptacija mokrih čvorova i izgradnja kupatila u okviru svakog smeštajnog paviljona;
rekonstrukcija dela kotlarnice i kompletnog toplovoda;
adaptacija vešernice;
adaptacija dela prostora za biblioteku i tv salu;

Trenutni smeštajni kapaciteti ustanove su 112 ležaja.

Struktura soba je:

  • jednokrevetne – 4
  • dvorkevetne – 12
  • četvorokrevetnih – 16
  • petokrevetnih – 4

Konkurs za prijem studenata u dom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top