Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Studentski domovi » Studentski dom Rifat Burdžević – Zvezdara

Studentski dom Rifat Burdžević – Zvezdara

studentski-dom-rifata-burdzevica

Studentski dom Rifat Burdžević – Zvezdara

Beograd, Zvezdara
Milana Rakića 77
011 3812 300, 011 3812 500
www.sc.rs

 

Konkurs za prijem studenata u dom

Kapacitet doma čini 367 mesta u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama II kategorije. Studentski dom “Rifat Burdžević” izgrađen je 1948.godine. Jedan deo kapaciteta ovog doma predviđen je za smeštaj stranih studenata. Međunarodnom razmenom studenata po principu reciprociteta, svake godine ovaj dom posete strani studenti uglavnom iz Zapadne Evrope, Azije i Severne Amerike. Sve sobe predviđene za strane studente su I kategorije, sa karakteristikama mini apartmana.

Studentski dom “Rifat Burdžević” nаlаzi sе u ulici Мilаnа Rаkićа 77, nа Zvеzdаri.

Tokom 1946. godine osnovan je i dom za studente Poljoprivredno-šumarskog fakulteta u Zemunu koji je dobio ime “Rifat Burdžević-Tršo” . Ovaj dom je kasnije zatvoren a studentskom domu na Zvezdari, izgrađenom 1948. godine, dato je ime “Rifat Burdžević”. “Rifat” je prvi studentski dom izgrađen posle Drugog svetskog rata. U svim kasnijim planovima za renoviranja i dograđivanja studentskih domova “Rifat” je bio uključen, tako da je do sredine osamdesetih poprimio izgled kakav i danas ima. Pored smeštajnog kapaciteta, od samog početka ovaj dom imao je i studentski restoran.

Ovaj izuzetno uređen objekat čini dvospratna zgrada na čijem se prvom spratu nalaze “ženske” a na drugom “muške” sobe kojih ima ukupno 187. U sobama, pored uobičajenog nameštaja , postoji priključak za internet. Studentima su na raspolaganju čitaonica, klub i prodavnica komercijalnog tipa. Specifičnost doma čini prijatna atmosfera, blizina Zvezdarske šume, SC “Olimp”. Deo kapaciteta rezervisan je za strane studente. Video nadzor, kao u svim ostalim domovima, na zavidnom je nivou. Prema anketama koje se vrše među studentima, studentski restoran “Rifat” ocenjen je kao najbolji među studentskim restoranima u Beogradu.

Konkurs za prijem studenata u dom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top