Naslovna » Aktuelno » U FILMU “PRVO PREDSKAZANJE” ZAJEDNO SA BILOM NAJOM I NAŠA GLUMICA MILENA BOŽIĆ

U FILMU “PRVO PREDSKAZANJE” ZAJEDNO SA BILOM NAJOM I NAŠA GLUMICA MILENA BOŽIĆ

U FILMU “PRVO PREDSKAZANJE” ZAJEDNO SA BILOM NAJOM I NAŠA GLUMICA MILENA BOŽIĆ

NA PLATNU BIOSKOPA OD 4. APRILA NAJNOVIJI FILM 20th CENTURY STUDIJA “PRVO PREDSKAZANJE”

Od 4. aprila u bioskopima će se naći najnoviji film 20th Century studija, horor ostvarenje “Prvo predskazanje” (The First Omen), snimljeno u američko-italijaknskoj koprodukciji. 

U glumačkoj postavi filma pored Bila Naja, brazilske glumice Sonje Brage (Sonia Maria Braga) i mlade Neli Tajger Fri (Nell Tiger Free) na setu filma rediteljke Arkaše Stivenson (Arkasha Stevenson) našla se i glumica iz naše zemlje, Milena Božić.
Tokom decembra meseca usledilo je snimanje za film o kom se već priča, a čiji zvanični trejler nakon dva meseca izlaska u javnost premašuje tri miliona pregleda.
  

“Pozvao me je kasting direktor i rekao da snimim do ujutru scene, ja sam u tom trenutku bila na gostovanju sa predstavom i kući sam stigla kasno u noć. U svoj toj žurbi dve stvari koje sam čula bile su horor film i Sonia Braga, čija sam dva filma letos gledala i zaljubila se u nju. Sećam se da je svanulo, a ja sam tek tad poslala svoj snimak, sa jedinom motivacijom – da igram njen lik, u mladosti.
Kad sam saznala da sam dobila ulogu, pomislila sam kako se meni mozda jos letos sve predskazalo, a da toga nisam bila svesna.


“Prvo predskazanje” je priča koja predhodi čuvenom horor klasiku iz 1976. godine, dobitniku nagrade Oskar za najbolju muziku. Priča prati američkog diplomatu, tada u ulozi čuvenog Gregori Peka, koga rimski sveštenik savetuje da nakon smrt sopstvenog deteta supruzi prećuti i podmetne usvojenog dečaka kome daje ime Demijan.

Danas, skoro 50 godina kasnije 20th Century studio donosi scenario koji opisuje šta je sve predhodilo toj poznataj priči. U fokusu je mlada Amerikanka koja je poslata u Rim, kako bi započela život u službi crkve. Stvari izmiču kontroli, nailazi na tamu pod čijim uticajem dovodi u sumnju sopstvenu veru, a zavera koju razotkriva ima za cilj rađanje otelovljenja zla.

Glumica Milena Božić napominje da je lepa potvrda za glumca kada se pojavi mogućnost rada na drugom govornom podruciju i jeziku. 

“Bila sam ograničena vremenom i samo sam se pustila u ceo proces, najlepše je bilo što sam od rediteljke dobila punu slobodu i podršku već od prvog susreta. Na setu je bilo jako zabavno, ponavljali smo neke stvari u okviru istog tejka i to mi je bilo novo i dalo mi mogućnosti da zamahnem i razigram se. Od kostima, scenografije, izgleda samog seta, sve je radilo za mene.”

Milena je diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu 2017.godine, a dve godine kasnmije završila je masteru studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti. Radno iskustvo stekla je igrajući predstave u Beogradu (Ona koja raspušta vojske, Nana, Osam žena, Ustav..), a gledali smo je i u TV serijama “Klan” i “Crna svadba”. Za kratkometražni film ,,Vodi me, gde god” osvojila je speficijalnu glumačku nagradu na Pendance Festivalu, prošle godine.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top