Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Aktuelno » Učenički krediti 2019/2020

Učenički krediti 2019/2020

ucenicki_krediti

Učenički krediti 2019/2020

I USLOVI ZA PRIJAVU NA KONKURS ZA DODELU UČENIČKIH KREDITA

Pravo da se prijave na Konkurs za dodelu učeničkih kredita, u skladu sa zakonom, imaju učenici srednjih škola, obrazovanje u trogodišnjem trajanju nastave, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji se školuju za obrazovni profil za deficitarno zanimanje, koji nisu ponovili nijedan razred i čiji roditelj, odnosno staratelj ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije.
Deficitarna zanimanja iz stava 1. ove tačke Konkursa, za učenike od I do III razreda srednje škole, utvrđena su u listi, odnosno pregledu deficitarnih zanimanja, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje.

Učenici iz osetljivih društvenih grupa
Učenici iz osetljivih društvenih grupa (učenici bez roditeljskog staranja, iz jednoroditeljske porodice, pripadnici romske nacionalne manjine, učenici sa invaliditetom, učenici sa hroničnim bolestima, učenici čiji su roditelji nestali ili su kidnapovani na teritoriji Kosova i Metohije i na teritoriji republika bivše SFRJ, izbeglice i raseljena lica, povratnici po sporazumu o readmisiji i deportovani učenici) imaju pravo da podnesu zahtev da se posebno rangiraju u okviru namenski opredeljenog broja, pod uslovima iz stava 1. ove tačke Konkursa, a primenom blažih kriterijuma, u skladu sa zakonom i pravilnikom.
Učenici iz osetljivih društvenih grupa prijavljuju se na konkurs pod uslovom da su učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, čiji roditelj ili staratelj ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Broj učeničkih kredita utvrđuje se prema raspoloživim sredstvima u budžetu Republike Srbije za odgovarajuću godinu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top