Naslovna » Kultura » Knjige » Učim da bolje učim

Učim da bolje učim

Praktični priručnik za mlađe osnovce i njihove roditelje
Napisali Andre Žiordan i Sonja Varnije

Pomažući detetu da bolje uči i da se bolje organizuje, podstaći ćete njegovo osamostaljivanje, a želja za učenjem pratiće ga tokom čitavog školovanja.

Andre Žiordan i Sonja Varnije, autori knjige Učim da bolje učim

Da bi bio uspešan u školi, svaki đak treba da nauči kako da uči. Nema nijedne metode učenja koja odgovara svim učenicima, ali đaci kojima je pružena mogućnost da isprobaju različite načine učenja uglavnom lakše razvijaju sopstvene metode i lakše savladavaju gradivo. Odrasli koji rade s decom treba da im pomognu u ovladavanju veštinama neophodnim kako u školi tako i kasnije u životu.

Zašto i kako učiti tablicu množenja ili strani jezik? Kako poboljšati pamćenje i koncentraciju? Kako raditi domaće zadatke delotvorno i bez stresa? To su pitanja koja deca i roditelji često sebi postavljaju, a nova knjiga Učim da bolje učim u izdanju Kreativnog centra odgovara na njih. Autori ove knjige, namenjene mlađim osnovcima i njihovim roditeljima, jesu Andre Žiordan, profesor na Univerzitetu u Ženevi i pisac nekoliko veoma popularnih knjiga o učenju, i Sonja Varnije, profesorka u školi, koja nastoji da svakodnevno smišlja razne aktivnosti kako bi svojim učenicima pomogla da bolje uče.

Priručnik Učim da bolje učim sastavljen je od pet delova (Učim o sebi, Učim da bolje učim, Učim na času, Učim kod kuće i Učim da se otvorim prema svetu), a svaki od njih sadrži oko deset odeljaka posvećenih razvijanju određene sposobnosti, veštine ili umeća pomoću niza aktivnosti.

Svaki odeljak obuhvata uvodni deo, u kojem se čitaocu objašnjava važnost određene veštine, sposobnosti ili umeća (samopouzdanje, pažljivo slušanje, radoznalost, bolje pamćenje, organizacija slobodnog vremena, razumevanje školskih pravila, razumevanje roditelja itd.), a zatim se pružaju veoma konkretni predlozi i saveti o tome kako se data veština, sposobnost ili umeće može unaprediti. Na kraju svakog odeljka nalazi se deo Tražim od roditelja da..., koji je posebno značajan jer detetu daje ideje o vrsti pomoći koju bi moglo tražiti od roditelja; roditeljima, s druge strane, taj deo pomaže da bolje razumeju detetove potrebe i daje im savete o tome kako da se ponašaju u određenim situacijama.

Zahvaljujući ovoj knjizi sa 50 praktičnih odeljaka, učenik će moći da shvati zašto nešto mora da nauči i zbog čega će mu to kasnije koristiti, da uvidi kako postoje različiti načini učenja i da pomoću kratkih testova otkrije onaj koji mu najviše odgovara, da ovlada nekim korisnim trikovima i nauči da sebi postavlja izazove koji će ga motivisati.

Knjiga Učim da bolje učim objavljena je u ediciji Mala psihologija. Ona obuhvata izdanja koja decu u periodu odrastanja upućuju na to kako da se suoče s raznovrsnim problemima i razreše ih na najbolji mogući način. Ono što je posebna prednost ovih knjiga, pa tako i priručnika Učim da bolje učim, jesu jasna objašnjenja i delotvorni saveti, kao i to što su pisane jednostavno, pa ih deca mogu lako razumeti.

Uzrast: 8 +

Knjigu možete prelistati ovde
https://issuu.com/kreativnicentar/docs/ucim_da_bolje_ucim

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top