Naslovna » Humanitarne organizacije » Udruženje građana Naša deca

Udruženje građana Naša deca

Udruženje građana „ Naša deca“ je 2001. godine pokrenula grupa roditelja dece sa smetnjama u razvoju.

Beograd, Zvezdara
Rableova 12, Mirijevo
064 2627 159
[email protected]
www.nasadeca.org.rs

Udruženje čine roditelji članovi, aktivni volonteri i članovi koji su aktvini po projektu. U dosadašnjim projektima su učestvovale osobe sa smetnjama u razvoju iz šest Beogradskih Opština. Volontere čine đaci osnovnih škola, volonteri Crvenog Krsta, studenati, slikari naive, diplomirani slikari, zanatlije, vajari, psiholozi, specijani pedagozi, informatičari i istoričari umetnosti.

Veliki broj radionica, koje odgovaraju psihofizičkim mogućnostima dece sa smetnjama u razvoju, potvrdile su da kreativnost ove dece nije sputana ometenošću, jer njihovi radovi u crtežu, akvarelu, kolažu, unikatnoj keramici i tapiseriji, osim upotrebne vrednosti nesumljivo imaju i umetničku vrednost. Podrška vršnjaka, dece i omladine je veoma delotvorna, te je Udruženje razvilo programe koji istovremeno obuhvataju i decu sa smetnjama i njihove vršnjake, a koji imaju za cilj da različitosti učine prihvatljivim. Ovi programi obuhvataju dramske, sportske i ekološke radionice.

Udruženje građana „ Naša deca“

Udruženje građana Naša deca je redovan član gradske i republičke organizacije za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju. Sarađuje sa kancelarijom za osobe sa invaliditetom Opštine Zvezdara i Agencijom za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju. Projekti Udruženja su podržani od Ministarstva rada i socijalne politike, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Sekretarijata za privredu i za zaštitu životne sredine.

U okviru Udruženja građana Naša deca postoji i radi Kreativni centar Mirijevo.

  • Kreativni centar Mirijevo radi pod pokroviteljstvom Opštine Zvezdara. Osobe sa posebnim potrebama su u mogućnosti da na našim radionicama slikaju u svim tehnikama i da izrađuju predmete razne upotrebne namene. Stvorene radove izlažemo na zajedničkim i samostalnim izložbama. Na taj način prezentujemo kreativne i umetničke sposobnosti naše dece široj društvenoj zajednici. Postoji i škola računara. Insistira se na inkluziji mladih sa posebnim potrebama.
  • Povremene aktivnosti: Kampovi – Slikarska kolonija u Kovačici Odlasci u pozorište, bioskop, na izlete, posete institucijama kulture.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top