Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Umeće roditeljske ljubavi – Laguna

Umeće roditeljske ljubavi – Laguna

umece-roditeljske-ljubavi

Umeće roditeljske ljubavi

Autor:

Volfgang Bergman

 

Volfgang Bergman u ovoj knjizi iznosi svoja dugogodišnja iskustva porodičnog i dečijeg psihoterapeuta i pokazuje šta zapravo znači „umeće roditeljske ljubavi“. Kako u svakodnevnom životu da zaštitimo i sačuvamo iskonsku roditeljsku ljubav, kao i dečiju ljubav prema roditeljima? Kako da tu ljubav zaštitimo od društva koje je neprestano ugrožava, od užurbanosti i nemira svakodnevice savremenog čoveka, od sopstvenih zabluda u vaspitanju?
Deca roditeljsku ljubav shvataju kao veliko obećanje koje roditelji moraju da ispune. Ne postoji „ispravno“ ili „pogrešno“ vaspitanje. Vaspitanje je umetnost. Stoga Bergman govori o najvažnijim pitanjima i dilemama u vaspitanju: o autoritetu i povlađivanju, o različitoj ulozi majke i oca, o roditeljskoj brizi i o poverenju. Ipak, najvažnija poruka ove knjige glasi: sve majke i svi očevi nose u sebi prirodan dar da vaspitaju svoju decu, jer on je plod duboke roditeljske ljubavi. Ta ljubav je temelj dečijeg razvoja, do njihove mladosti i dalje. Vođeni tom ljubavlju, roditelji svakog dana iznova otkrivaju koliko je – uprkos svim teškoćama – život sa decom lep.

O autoru

Volfgang Bergman se smatra „dečijim advokatom“. Njegove knjige su veoma popularne u Nemačkoj i promovišu moderan pristup roditeljstvu koji zahteva distancu od savremenog i uskovitlanog ritma života. „Umeće roditeljske ljubavi“ autor smatra osnovom svega što je napisao.
Volfgang Bergman (1944 –2011) bio je jedan od najistaknutijih nemačkih dečijih i porodičnih terapeuta. Vodio je Institut za dečiju psihologiju i edukativnu terapiju u Hanoveru. Kao autor brojnih stručnih knjiga iz oblasti psihologije i pedagogije, često je sarađivao sa štampanim medijima i gostovao u televizijskim emisijama posvećenim temama vaspitanja, posebno discipline i odnosa dece prema autoritetu u savremenom društvu. Poznat je u javnosti po poruci „Pustite svoju decu da budu ono što jesu“ i porukom da roditelji treba prvenstveno da pruže ljubav i uliju sigurnost svojoj deci, što je po njemu najpouzdaniji metod u izgradnji samopouzdanja i hrabrosti kod dece u perspektivi njihovog odrastanja i integrisanja u društvo.

Izdavač Laguna

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top