Naslovna » Aktuelno » Upis u prolećnu Školu nordijskog hodanja Beogradskog trkačkog kluba

Upis u prolećnu Školu nordijskog hodanja Beogradskog trkačkog kluba

Upis u prolećnu Školu nordijskog hodanja Beogradskog trkačkog kluba

Postani Nordijac! Program za medalju!

 

Beogradski trkački klub je usled velikog interesovanja nakon pandemije osnovao Školu nordijskog hodanja i već 5 generacija nordijskih hodača uspešno prti put novoj aktivnosti na sportskoj mapi Srbije.

Nordijsko hodanje je izvorno nastalo kao letnji trening za skijaše u Finskoj, krajem 1960-tih godina i jako brzo se proširilo na sve druge sportske i starosne grupe. Zaštitni znak nordijskog hodanja su štapovi za hodanje i u pitanju je najbezbednija i najjednostavnija sportska aktivnost.

O upisu koji će biti održan 9. aprila u Beogradskom trkačkom klubu na Dorćolu Marko Mihailović trener i koordinator programa BRC Nordijsko hodanje je izjavio: “Očekuje nas uzbudljivo proleće i leto. Upoznajemo Beograd kroz nordijsko hodanje. Budite pioniri na Košutnjaku, (Ne)znani junaci na Avali, osvojite Kalemegdan i Knez Mihailovu, doživite pustinju u Deliblatskoj peščari i mnogo toga još. Sve ove avanture prati druženje koje se ne zaboravlja! Treniramo od aprila do septembra, na dve lokacije: Novi Beograd i Dorćol. Vikendom upoznajemo okolinu Beograda i Srbiju, osvajamo medalje i napredujemo u kilometraži. Planiramo i zajednički odlazak krajem leta na “diplomsku” trku u Sarajevo”.

Kome je namenjeno nordijsko hodanje?

Nordijsko hodanje je posebno pogodno za sve koji godinama nisu bili fizički aktivni, imaju probleme sa zglobovima i prekomernom telesnom težinom ili nisu takmičarski nastrojeni ali im je zdravlje fokus.

Koji su pozitivni efekti?

Tokom običnog hodanja koje traje 45 do 60 minuta sagori se oko 280 kalorija dok se u prosečnom treningu nordijskog hodanja potroši od 400 do 800 kalorija. Nordijsko hodanje povećava aerobni kapacitet i ubrzavanje metabolizma, angažuje 90% mišića u telu i jača zglobove.

Osim benefita za fizičko zdravlje ovo hodanje podiže životnu energiju, a druženje u klubu i grupi doprinosi dobrim psihološkim efektima treninga.

Više o nordijskom hodanju u Srbiji:  BRC Škola Nordijskog hodanja – Fitnes za sve od 7 do 107 godina (skolanordijskoghodanja.com)

 

INFORMACIJA ZA MEDIJE: Za predstavnike medija koji žele da naprave priču ili pohađaju školu biće omogućena besplatna članarina za prolećni program ili pristup na jednom od treninga.

Foto: Beogradski trkački klub 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top