Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika medicinske škole Sestre Ninković – Kragujevac

Dom učenika medicinske škole Sestre Ninković – Kragujevac

Dom učenika medicinske škole Sestre Ninković – Kragujevac

34000 Kragujevac
Radoja Domanovića 2
034 302 210, 065 4074 244
www.medicinskakg.com

 
Konkurs za prijem učenika u dom

Dom učenika Medicinske škole Seste Ninković u Kragujevcu osnovan je 1947 godine.

U Domu su smeštene isključivo učenice Medicinske škole. Osnovna delatnost Doma je obezbeđivanje smeštaja, ishrane i vaspitnog rada sa učenicama.

Dom je smešten na drugom i trećem spratu Medicinske škole. Raspolaže sa 27 petokrevetnih soba.
Na svakom spratu se nalaze prostorije za održavanje higijene. Vaspitačka kancelarija je na drugom spratu, gde se nalazi i TV sala , koja služi i za prijem gostiju, sala sa kompjuterima, učionica za učenje. Kuhinja sa trpezarijom je u podrumu zgrade, a u prizemlju prostorija za dežurne učenice. Učenicama je na raspolaganju biblioteka Škole i Doma, svečana sala Škole koja se koristi za rekreaciju, klub učenica.

Učenice su podeljene u 6 vaspitnih grupa.

Vaspitni rad obuhvata sledeće oblasti:

učenje i razvijanje lične kompetentnosti učenika; razvijanje ličnosti i socijalnog sazrevanja; problematika slobodnog vremena.

Učenicima se pruža mogućnost uključivanja u individualni rad sa vaspitačima i saradnikom (bilo da im je potrebna pomoć u učenju, razgovor ili neki savet), rad u paru, manjoj grupi ili nekoj od mnogobrojnih sekcija, naravno sve u zavisnosti od njihovih interesovanja, potreba i želja. Data im je mogućnost poseta bioskopima, pozorištu, galerijama, izložbama, književnim večerima, obilaženje znamenitosti grada, a u saradnji sa vaspitačima same kreiraju sadržaje koji su im u Domu dostupni.

Svake godine održavaju se regionalni i republički susreti Domova, gde učenici, imaju priliku da pokažu u najboljem svetlu svoj rad u kulturno – umetničkom stvaralaštvu i individualnim i grupnim sportovima, upoznaju i druže se sa ostalim „domcima“, i naravno osvoje neku od nagrada.

Dom ostvaruje izuzetnu saradnju sa roditeljima, a nadamo se da će tako biti i ove godine.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top