Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Zmaj Beograd

Dom učenika srednjih škola Zmaj Beograd

Dom učenika srednjih škola Zmaj Beograd
Beograd, Zemun
Aleksandra Dubčeka 1
011 2193 608, 011 3167 022
www.dombeograd.rs

 

Konkurs za prijem učenika u dom

U objektu RJ “Zmaj” od samog osnivanja 1963. godine, smešteni su učenici.

Renoviranje doma obavljeno je: 1998. i 2003.godine. Korisna površina ovog objekta je 1.750 m2. Dom se nalazi u samom centru Zemuna, u neposrednoj blizini SC “PINKI” i Gradskog parka, nedaleko od kamerne opere “MADLENIJANUM” i hotela “JUGOSLAVIJA”.

Dom pod istim uslovima prima učenike svih srednjih škola: Medicinska škola „Nadežda Petrović“, Saobraćajno tehnička Zemun, Grafička, Muzička škola „Kosta Manojlović“’, Pravno-biro tehnička škola „Dimitrje Davidović“, Politehnička škola, Mašinsko tehnička „Zmaj“’, Elektrotehnička škola „Zemun“’, Gimnazija…

Kroz programske ciljeve i zadatke u Domu se obezbeđuje vaspitni rad, povoljni uslovi za zdrav i higijenski život učenika, pravilna i raznovrsna ishrana i bezbednost učenika i objekta.

Roditeljsku, socijalnu i psihološku brigu o učenicima vode vaspitači. Ima ih 9 i svi su visokoobrazovani. Najvažniji segment vaspitnog rada vaspitača ogleda se u brizi za školu, za uspeh u školi, stvaranju uslova za učenje, pomoć pri učenju, negovanju i jačanju motivacije za poziv za koji su se učenici opredelili ( što pokazuje i visoka prolaznost uspeha naših učenika u školi). Vaspitači su veliki oslonac u adaptaciji učenika u Domu i van Doma, u ličnim krizama, stranputicama i nedoumicama kroz koje učenici često prolaze.

U procesu vaspitnog rada prednjači uspešno negovanje kulturnih večito važećih moralnih normi i duhovnih vrednosti. Slobodno vreme naših učenika je za vaspitni rad velika vrednost. Kreira se u svim dimenzijama, ne pre svega kao odmor, već i kao produžetak aktivnosti koje pričinjavaju i stvaralačko zadovoljstvo.

Slobodno vreme učenici ispunjavaju u Domu prema svojim sklonostima i željama kroz programski ponuđene sadržaje. Ispunjenje slobodnog vremena učenika se ostvaruje kroz aktivno i dobrovoljno učešće učenika u sekcijama koje pružaju učenicima mogućnosti da prožive što bolje i humano bogatu raznolikost slobodnog vremena.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top