Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » GeoBioMat slagalica – Pikom

GeoBioMat slagalica – Pikom

pikom-geobiomat-slagalica

Igrači pionom staju na polje po sopstvenom izboru i odatle igraju po dogovorenom redosledu, najčešće u smeru kazaljke na satu. Prvi igrač baca kocku, ide unapred onoliko polja koliko pokazuje broj na kocki, pročita zadatak koji stoji na polju na kom je stao (izvuci trougao, uzmi dva trougla, zameni slovo operacijom…), izvrši dobijeni zadatak ukoliko je u mogućnosti. Svi trouglovi i pločice koje izvuku su vidljivi i za ostale igrače, au slučaju vraćanja na talon ponovo se okreću licem ka dole i umešaju u elemente iste vrste.

“Veseli deo” u igri nastaje kada vi krenete da izvršavate zadatke sa trouglova (biljka, grad na B, reč duža od 8 slova, današnji datum), a drugi igrač stane na polje  – Uzmi od svakog igrača po pločicu koju želiš. Protivnik vam pokupi vaše “elemente za pobedu”, razveseli se, likuje. Onda ostali krenu da duvaju u kockicu da se dobije šestica, “jurcaju” po talonu u nadi da će izvršiti sve zadatke, lupaju po protivničkoj figurici…

Ako želite da se zaštite od ovakvih “nemilih” situacija možete svoj trougao zajedno sa pločicama koje predstavljaju rešen zadatak sa tog trougla da stavite na kvadratnu ploču. Ovim potezom gubite pravo da taj trougao ili pločice do kraja igre pomerate sa kvadratne ploče i napravite, eventualno, neku drugu kombinaciju.

Pobednik je onaj igrač koji prvi kompletno popuni kvadratnu ploču i reši sve zadatke sa trouglova.

Ovo je igra u kojoj će svaki član porodice uživati. Igrajte se zajedno. Igra GeoBioMat slagalica – Pikom ima mnogo prednosti za dete, za vaš međusobni odnos, ali biće dragocena i vama, lično. Opušta, podmlađuje, razveseljuje.

Možete otvoriti neki svoj mali turnir u ovoj igri jer je ona svaki put drugačija.

Ulepšajte igrom predstojeće praznike.

Izdavač Pikom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top