Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Hotel Sanrajz – Viktorija Hislop

Hotel Sanrajz – Viktorija Hislop

hotel-sanrajz

Viktorija Hislop

Hotel Sanrajz

Leto 1972. Famagusta na Kipru najpoželjnije je letovalište, grad okupan sjajem sreće. Ambiciozan bračni par otvara najveličanstveniji hotel na ostrvu, gde zajedno, u skladu, rade i grčki i turski Kiprani. Dve komšijske porodice, Georgiju i Oskans, kao i mnogi, preselile su se u Famagustu da izbegnu višegodišnje nemire i nasilje na ostalim delovima ostrva. Ispod gradske fasade glamura i uspeha, napetost raste. Kad grčki državni udar gurne ostrvo u haos, Kipar se suočava sa strašnim sukobom.  napada da zaštiti tursku manjinu i bombarduje Famagustu. Četrdeset hiljada ljudi grabi najvredniju imovinu i beži pred najezdom vojske. U napuštenom gradu, ostaju samo dve porodice. Ovo je njihova priča.
„Inteligentno i impresivno… gusto tkanje sačinjeno od činjenica i zanimljive porodične sage…” – The Sunday Times

„Divno… Složeno, izuzetno pronicljivo, sa umetničkim okom za slike i likove, Viktorija Hislop u ovim pričama prikazuje Grčku, njene ljude, običaje i tradiciju sa osećajnošću koja otkriva njeno duboko poznavanje ne samo mesta već i ljudske prirode.“ – Ekspres

„Napisano snažno i osećajno.“ – Sandej telegraf

„Neodoljivo, izuzetno temeljno i ambiciozno.“ – Sandej tajms

Viktorija Hislop je napisala roman Ostrvo inspirisana posetom Spinalongi, napuštenoj grčkoj koloniji leproznih. Roman je postao međunarodni bestseler, objavljen je na trideset jezika i prodat u više od tri miliona primeraka širom sveta, a po njemu je snimljena grčka televizijska serija od dvadeset šest epizoda. U romanu Nit, ispričala nam je izvanrednu i burnu priču o Solunu i njegovim stanovnicima kroz dvadeseti vek. Ovaj roman, objavljen 2011. godine, naišao je na opšte odobravanje, potvrdio njen ugled nadahnutog pripovedača i našao se u najužem izboru za Britansku književnu nagradu. Viktorija Hislop naizmenično živi u Engleskoj i Grčkoj.

Izdavač: Čarobna knjiga

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top