Naslovna » Porodica » Ideje za radni kutak školarca

Ideje za radni kutak školarca

Uređenje radnog kutka za vašeg školarca, tinejdžera ili studetna, nekada predstavlja pravi izazov. Kada ste blizu realizacije – najvažnije od svega je da imate dobru ideju, da se od željenog prostora možete izvući “maksimum”.

U ovom članku smo se potrudili da izaberemo radne prostore, za skoro svačiji ukus. Najbolje ideje se upravo rađaju gledanjem slika i upoređivanjem sa vašim željenim stilom, mogućnostima vašeg prostora i detetovim željama. Imate uređenje radnog kutka za jedno dete, zatim za oba pola, i na kraju je kutak za dvoje i više dece.

Nekada uređenje i ne mora biti neki preskup poduhvat, već se može sa “par koraka” preurediti već nešto postojeće što imate, i dobiti odličan radni ambijent.  Feng Shui je drevna kineska nauka o uskladjivanju života  u saglasju sa snagama Univerzuma.

Po Feng Shui postoje principi uređenja dečijeg radnog prostora, pa smo izdvojili neke najvažnije:

Deca koja teško uče najčešće sede leđima okrenuta vratima. To daje osjećaj nesigurnosti jer leđa nisu zaštićena od “iznenadnih napada” – što je prastari instinkt koji i odraslima otežava koncentraciju na takvom mestu. Najbolje mesto za učenje je takvo gde dete sedi leđima okrenuto ka zidu, s pogledom na vrata i prozor. Na tom mestu će učiti mirno i opušteno.

Najvažnije je da mesto za učenje treba da ima dovoljno dnevnog svetla koje bi trebalo da dolazi sa leve strane (za levake s desne ).

Počinjemo sa najjednostavnijim stilom uređenja – boja je svakako vaš izbor

Uredjenje radnog kutka Sl 1

Uredjenje radnog kutka Sl 4

Uredjenje radnog kutka Sl 3

Uredjenje radnog kutka Sl 4

Uredjenje radnog kutka Sl 5

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top