Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Dešavanja » Isplata učeničkih i studentskih stipendija i kredita

Isplata učeničkih i studentskih stipendija i kredita

isplata-ucenickih-i-studentskih-kredita-i-stipendija

Isplata učeničkih i studentskih stipendija i kredita

Unikredit Banka obavlja sve potrebne aktivnosti u vezi sa obradom i isplatom učeničkih i studentskih kredita i stipendija, a koje će se realizovati u ekspoziturama ove banke.

Za učenički kredit utvrđen je mesečni iznos od 5.400 dinara, a za studentski 8.400 dinara. Ovaj iznos pokriva troškove smeštaja i ishrane na mesečnom nivou u učeničkim i studentskim domovima.

Mesečni iznos učeničke stipendije i učeničkog kredita je 5.400,00 dinara, a studentskog kredita i studentske stipendije 8.400,00 dinara.

Za isplatu učeničkih stipendija iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojeno je 131.090.400,00 dinara, a isplatu učeničkih kredita 4.924.800,00 dinara.

Za isplatu studentskih kredita u budžetu je predviđeno 195.316.800,00 dinara, a studentskih stipendija 147.285.600,00 dinara.

Korisnici učeničkih kredita, studentskih i učeničkih stipendija mogu da otvore besplatan Studentski tekući račun u bilo kojoj ekspozituri Unikredit Banke širom Srbije. Navedeni račun će se koristiti za isplatu rata kredita odnosno stipendije.

Prilikom otvaranja računa, dovoljno je da studenti donesu ličnu kartu i indeks na uvid.
Učenici koji poseduju ličnu kartu prilažu istu, kao i đačku knjižicu na uvid. Učenici koji nemaju ličnu kartu, račun mogu da otvore uz đačku knjižicu, kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i prisustvo roditelja.

Isplata učeničkih i studentskih stipendija i kredita

Isplata studentskih kredita, putem studentskih čekova, će se vršiti u ekspoziturama Unikredit Banke. Studenti će biti upoznati sa svim detaljima isplate prilikom podizanja čeka, u studentskoj službi matične visokoškolske ustanove.

U Boru, Prokuplju, Blacu, Bujanovcu, Leposaviću, Lešku, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu, studenti će moći da izvrše naplatu studentskog čeka na isplatnim mestima Pošte Srbije.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

2 komentari

  1. Moze li mi neko reci da li mu je isplacena stipendija, ja vec par dana idem u banku ali mi kazu da nije bilo nikakvih uplata?

Scroll To Top