Javor-Zimske carolije
Naslovna » Humanitarne organizacije » Nurdor – Nacionalno Udruženje roditelja dece obolele od raka

Nurdor – Nacionalno Udruženje roditelja dece obolele od raka

nurdor

Nurdor – Nacionalno Udruženje roditelja dece obolele od raka

Bulevar Vojvode Mišića 37
011 2681 554

063 427 275
[email protected]
www.nurdor.org

  • Misija

Deca obolela od raka zaslužuju šansu da žive – to je njihovo pravo!

Svakom detetu obolelom od raka, bez obzira na nacionalnu, versku i rasnu pripadnost, kao i ekonomski status, mora biti dostupno adekvatno lečenje i oporavak Psihosocijalna pomoć, kako oboleloj, tako i izlečenoj deci je neophodna da bi svoje lečenje prihvatili na najbolji mogući način i samim tim nastavili normalam život. Roditeljska aktivnost, u saradnji sa medicinskim stručnjacima je od neprocenjive vrednosti u lečenju i oporavku obolelog deteta.

  • Ciljevi

Informacije za roditelje i male pacijente o bolesti, lečenju, oporavku. Prikupljanje, prevođenje na srpski jezik, štampanje i distribucija brošura. Iniciranje i organizovanje psihosocijalne pomoći oboleloj deci i njihovim porodicama u saradnji sa profesorima i studentima beogradskog Univerziteta – fakultet za psihologiju i hematoonkološkim odeljenjima u beogradskim bolnicama u kojima se leče deca obolela od maligniteta.

  • Stacionar za obolelu decu i roditelje

Realizacija plana za izgradnju stacionara za obolelu decu i roditelje koji žive u unutrašnjosti Srbije. Deca koja se leče od malignih oboljenja ne moraju biti u bolnici tokom celog svog lečenja, mogu nastaviti svoj život, uglavnom normalno, ali su mnogi prinuđeni da mesecima borave u bolnici jer žive u unutrašnjosti Srbije, što pogoršava ionako već ozbiljno ugroženo zdravstveno i psihičko stanje deteta.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top