Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Porodica » Šta da radi otac da bi bio TATA?

Šta da radi otac da bi bio TATA?

Šta da radi otac da bi bio TATA? Pitaju se mnogi očevi koje viđam ovih dana.

Počnite rano.

Tate kada rade, onda rade….

Oni su relaksirani, duhoviti i uvek spremni da urade stvari drugačije nego što to radi mama. Ako niste sigurni da su očevi toliko dobri ili požrtvovani u svojoj roditeljskoj ulozi – pitajte svoju decu! Ponekad su tate mnogo bolji roditelj nego “vajne” mame. Kada su deca mala, a brige velike nije lako svaki put zadržati prisebnost i dobar smisao za humor, ali su oni pravi heroji očinstva koji su potrebe svoje dece postavili iznad svojih, a njihova dela i postupci svedoče da se nisu pokajali. Kad ih pitate ko je najbolji na svetu, deca će reći bez dvoumljenja: “Tataaaa”!!!

Šta da radi otac da bi bio TATA?

Stvorite vreme.
Ukoliko radite više od pedeset sati nedeljno, uključujući vreme provedeno u putu, postoji šansa da nećete uspeti kao otac. Očevi moraju da stignu kući na vreme da bi mogli da se igraju, smeju, podučavaju i da golicaju decu.

Potisnite sebično dete u sebi i posvetite na par godina “slobodno” vreme deci i porodici. Pustite svirke, koncerte, kafiće, kafane, kladionice, utakmice, dočeke… Svega toga će biti i za koju godinu, ali neće biti vaše dece tu, u tom uzrastu, sa tim potrebama.

Šta da radi otac da bi bio TATA?

Izrazite osećanja.
Grljenje, držanje, igre golicanja i rvanja mogu da traju do zrelog doba. Mogu se raditi i nežnije stvari – deca uživaju uz tiho pričanje priča, sedenje zajedno, pevanje ili sviranje. Govorite svojoj deci koliko su neverovatna, lepa, kreativna i inteligentna. Ukoliko vaši roditelji nisu uspeli da izraze emocije prema vama, i u njima nemate uzor, moraćete sami da naučite kako da pokažete deci da ih volite.

Frustriranost iz bilo kojih razloga, nije potrebna sa decom i u kući, … zato je ostavite ispred kućnog praga.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top