Skylenders Trap Team
Naslovna » Porodica » Mama » Ukrašavanje jaja salvetama

Ukrašavanje jaja salvetama

ukrasavanje-jaja-salvetama

Da li smo između redova uznemiravanja zbog recesije, gužve na poslu, gužve na putevima zastali i zagrlili svoju najvredniju “stvar” na svetu? Jesmo li mu dozvolili da sam farba jaja?

 

Ukrašavanje jaja salvetama

Tehnika šaranja jaja salvetama je vrlo jednostavna i efektna. Ovu tehniku možete da pokažete starijoj deci. Tako će u pripremanju jaja za Uskrs učestvovati cela porodica.

Potrebno je pripremiti:

    • kuvana jaja
    • razne salvete
    • makaze
    • belance
    • četkica

Raščistite kuhinjski sto ili neku veću radnu površinu gde možete svi da sednete. Predhodno ste belance “dobro” umutili mikserom i stavili u činiju.

Nađite salvete sa interesantnim uzorcima.
Umutite belance i pripremite četkicu (može manja, veća, kakvu imate, manja je bolja ako su vam detalji mali, ali nema razlike u samom radu).

Stavite izrezan uzorak na jaje i počnite polako sa jednog kraja da premazujete četkicom koja je dobro natopljena u belance. Idite okolo, stvaraće se pregibi ali ih ravnajte četkicom ili prstima, videćete motiv će prijanjati za jaje kao da je zalepljeno.
Ako imate više manjih uzoraka tako radite sa svakim. Ostavite da se osuši, kada je mokro od belanca boja će biti tamnija, kada se osuši dobiće pravu boju. Kada se dobro osuši premažite  uljem.

Uputstva za rad i posluživanje

Nema komentara.

Scroll To Top