Promo Juli
Naslovna » Ishrana » Recepti » Ukrašavanje jaja salvetama

Ukrašavanje jaja salvetama

ukrasavanje-jaja-salvetama

Stavite izrezan uzorak na jaje i počnite polako sa jednog kraja da premazujete četkicom koja je dobro natopljena u belance. Idite okolo, stvaraće se pregibi ali ih ravnajte četkicom ili prstima, videćete motiv će prijanjati za jaje kao da je zalepljeno.
Ako imate više manjih uzoraka tako radite sa svakim. Ostavite da se osuši, kada je mokro od belanca boja će biti tamnija, kada se osuši dobiće pravu boju. Kada se dobro osuši premažite  uljem.

Napomena:
1. Pri rezanju salveta videćete da neke salvete imaju dva ili tri sloja, odvojite samo onaj sloj sa slikom, biće tanje i samim tim manje će se gužvati i  lepše će se oblikovati prema jajetu.
2. Tražite manje motive, pregibi će biti manji. Ako je motiv veci i prave se pregibi probajte prstima da ih malo poravnate. Uviek pođite od sredine prema kraju, specijalno ako su motivi malo veći.
3. Najbolji rezultati su na neofarbanim jajima, ako prvo farbate onda koristite nežnije boje. Na mnogo tamnim bojama će se primetiti tragovi belanceta i boja se razmrlja.

Posluživanje
Lepo je kad ovakva jaja kombinujete sa jednobojnim jajima u bojama koje su slične motivu. Izgleda mnogo lepo. Jaja možete da ostavite i bela ako nađete motiv koji će odgovarati  bojama. Uvek ostavite da sa vidi malo jajeta, nemojte skroz pokrivati jaje… izgleda malo lepše i kao da ste crtali po njemu.

Zamolite decu da korpicu za jaja ukrase travom i belim radama ili maslačkom. Kombinacija jaja i cveća uvek izgleda prirodno i efektno.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top