1000 pitanja

pitanja

Uzmite papir i olovku i zapišite na papir sledeće:

  • Idem korak po korak
  • Ne razmišljam o vremenu koje imam na raspolaganju (ne opterećujem se njim)
  • Tretiram u isto vreme slične argumente
  • Delim na male delove
  • Razdvajam bitno. Manje bitno eliminišem
  • Izmislim na brzinu neku simpatičnu igricu kojom mogu da zamenim argument (Recimo baci kocku dva puta i saberi, pomnoži ili podeli brojeve, ili uzmi album sa sličicama i čitaj mi brojeve, a sada ih ja čitam a ti ih napiši, ili ja sam dete a ti roditelj kako bi ti isto ovo radio sa mnom?)
  • Konstruišem pitanja, dok čitamo gradivo
  • Obavezno crtam sve što u životu bitno čitam.

Ako ste zapisali sve ove korake, zalepite papir na mesto gde obično vičete na svoje dete što je i ovog puta došlo sa trojkom iz matematike. I umesto da pričate komšijama rođacima i prijateljima: “Lenj je, može, inteligentan je, sve može ali neće!” Vi im recite kada se sledeći put budete videli: “Gotovo je sa školskim problemima, naučila sam kako da u par koraka naučim da se ophodim prema njemu a njega sam naučila kako da se suoči sa školom, gledajući i poštujući korake sa papira koji je zalepljen na zidu gde moje dete ima najveću koncentraciju i najbolje uči.”
    Postavlja mi 1000 pitanja i nijedno mi nije teško!

Ako imate dete koje još uvek ne zna da piše, iskoristite ovaj period da ga naučite da crta informacije. Deca uživaju u ovoj igri i izuzetno je korisna! Iskoristite je maksimalno! Igrajte sa svojim detetom konobara, dete je konobarica u restoranu koji ima baš sve, dok vi naručujete, konobarica crta vašu porudžbinu. Terajte dete da vam ponovi porudžbinu. Bićete iznenađeni koliko dobrih strana ima ova igra, probajte!
I uživajte u pitanjima svoje dece. Kroz njih možete saznati sve o svom detetu.
To je jedna od najdivnijih stvari koje se dese roditelju. Poštujte ih!

S. JosićAutor knjige “…Biram da budem mala” 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top