Naslovna » Mama » Uspešna mama » Stvari koje uspešna žena nikada neće reći

Stvari koje uspešna žena nikada neće reći

uspesna mama

Uspešne, pametne i jake žene su uvek korak ispred ostalih. One znaju male trikove kojima se vešto služe. Zato vam predstavljamo  stvari koje nikada nećete čuti od njih:

„Ne znam kako.“

Postoji teorija da su pametne i uspešne žene najsnalažljivije. I to jeste tako! Možda ne znaju kako nešto treba da urade, pogotovo ako je to nešto novo, ali će veoma brzo shvatiti. One će sve vreme posmatrati na koji način kolege to rade, postavititi pitanja koja ih zanimaju i na kraju će se baciti na istraživanje. Tako će i uspeti u svojoj nameri! Svi mi možemo da naučimo da uradimo nešto, ali samo ako se potrudimo i pristupimo tome sa dosta elana.

Uspešne žene su najbolji bleferi i tu veštinu treba učiti od njih. U tome je moć njihove snalažljivosti!

„Nemam vremena.“

Svi mi imamo 24 časa u toku jednog dana. Na nama je da odlučimo koji su nam prioriteti i kako ćemo iskoristiti tih 24 sata. Ako kažeš da nemaš dovoljno vremena za nešto, znači da to ne želiš da uradiš. Odličan (i produktivan) način koji će ti pomoći da organizuješ svoje vreme je da budeš direktna. Primer:

1. “Mogu da preuzmem taj projekat, ali će mi biti potrebno (npr. dva dana) da završim to.”

2. “Trenutno sam fokusirana na X i X, dok je Sara slobodnija i nalazi se u boljoj poziciji da obavi taj posao.”

„Da.“ (svemu)

Možda će zvučati kontradiktorno, ali postoji umetnost koja se krije u izgovaranju reči „ne“. Ne možemo uvek biti slobodni za sve stvari i sve ljude. Ne možemo prisustvovati svakom sastanku, događaju ili konferenciji na koju smo pozvani. Zato pametne žene savršeno vladaju ovom umetnošću, a sve što je potrebno jeste da izgovore jedno ljubazno “ne“. Na taj način vi pravite sopstveni izbor i uvek kontrolišete situaciju. Na kraju, veoma je bitno da se zahvalite osobi koja je mislila na vas.

 „Nisam dovoljno plaćena za posao koji obavljam.“

Budimo iskrene, ko zaista veruje da je dovoljno plaćen za ono što radi? Kao što je već rečeno, pametne žene ne projektuju negativan stav. One znaju da će vremenom, kako budu ostvarivale bolje rezultate, doći i više novca, a ne obratno. To je veoma destruktivan komentar koji ne biste trebali da dozvolite da neko (a posebno vaš šef) čuje!

„To nije fer.“

Sigurno ste mnogo puta čuli da život nije fer. Uspešna žena i ne očekuje da bude. Ona usmerava svu svoju snagu na promene, fokusirajući se na posao koji može sama da uradi. Budite sigurni da će se ljudi promovisati preko vas, vaš šef će preuzeti zasluge za vaš rad, a neke kolege će biti više plaćene. Uspešna žena zauzima hrabar stav i nikada ne troši vreme na žaljenje.

“Nikada ne uzimam odmor.”

Ako mislite da će vas zbog toga neko nagraditi ili više ceniti, razmislite malo bolje- to je ludost! Izvini ako se pronalaziš u ovome, gospođice radim-52-nedelje-u-godini. Da li si nekad primetila koliko nadređeni šefovi uzimaju slobodnih dana u toku godine? Uspešne žene svoje privatno vreme stavljaju kao prioritet i znaju koliko je važan odmor. On utiče na naš san, snagu i kreativnost. Umorne i nezadovoljne žene su poslednje na našoj listi kada pričamo o uspehu.

Još sličnih tekstova sa našeg sajta pronađite OVDE

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top