Naslovna » Deca » Da li je vaše dete svakodnevno okruženo muzikom?

Da li je vaše dete svakodnevno okruženo muzikom?

 

Da li je vaše dete svakodnevno okruženo muzikom?

Okružite svoje dete muzikom kada god je to moguće!   Kada je dete malo, obratite pažnju da to ne bude muzika sa prejakim kontrastima. Ako volite klasiku, birajte lirske kompozicije ili razigrane, živahne, nasuprot ’’ozbiljnim’’ kompozitorima i onim sa velikim dinamičkim razlikama koje mogu zastrašiti dete.  

Muziku birajte i u zavisnosti od doba dana, aktivnosti kojom se bavite i trenutrnog raspoloženja. Birajte dečje pesme koje će vaše dete moći da peva zajedno sa vama. Ne zaboravite da prokomentarišete zajedno sa detetom sadržaj pesme ili kompozicije – bilo kao priču o tekstu, kompozitoru, obliku, epohi, izvođaču.

Ponudite detetu muziku naroda sveta i različitih stilskih epoha. Podstičite ih da aktivno slušaju tako što ćete ih pitati za utiske koje imaju o pesmama: kakvu vrstu osećanja izaziva, o čemu se radi, dajte im da nacrtaju šta su doživeli slušajući. Ovakav vaš odnos prema muzici kasnije će rezultirati da dete obraća pažnju na ono šta sluša pa će i bolje pamtiti i prepoznavati numere, ali i izgraditi svoj stav o muzičkoj umetnosti. 

 Uživajte porodično!

“Više od muzičke igre”

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top