Naslovna » Aktuelno » DAH TEATAR DOMAĆIN KOLEGAMA IZ SVETA – PROJEKAT TREES

DAH TEATAR DOMAĆIN KOLEGAMA IZ SVETA – PROJEKAT TREES

U aprilu DAH Teatar će biti domaćin godišnje skupštine evropske mreže EURORESO, čiji je i član. EURORESO je mreža organizacija civilnog sektora koje se bave naukom, obrazovanjem i kulturom, koja broji preko 60 organizacija.

24-28. april – Poseban događaj u aprilu je internacionalni sastanak partnera u okviru EU projekta TREES čiji je DAH Teatar nosilac, podržan od strane programa Kreativna Evropa. U okviru projekta organizuje se sastanak sa partnerima iz Norveške, Holandije, Grčke, Nemačke, Španije, Irske, okrugli stolovi sa umetnicima i lokalnim naučnicima i stručnjacima iz oblasti ekologije i klimatskih promena.  DAH Teatar je koordinator ovog projekta koji će se realizovati u saradnji sa još sedam teatara i organizacija iz Evrope. Projekat ima za cilj prenošenje načina rada i metodologije partnerima koji će sami kreirati predstave koje će se baviti temom klimatskih promena.


Poseban deo programa je igranje predstave „Drveće pleše“ 24. aprila u Studenstkom parku, koja je bila inspiracija i motivacija za ovaj projekat sa ciljem da inspiriše građane na kreativne načine otpora i motiviše ih da se povezuju i aktiviraju u odbrani drveća i šuma.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top