Naslovna » Privatni časovi » Muzika » Danijela Rakić – Harmonika

Danijela Rakić – Harmonika

Pedagošku delatnost započinje  1994.godine u MŠ “Stanislav Binički” u Beogradu. Od 2001.god. radi u MŠ “Kosta Manojlović” u Zemunu. Osim u matičnim školama bila je angažovana i u muzičkim školama “Vuk Dragović” u Šapcu, “Božidar Trudić” u Smederevskoj Palanci i “Živorad Grbić” u Valjevu. U periodu od 2005.-2011.god. radi na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.

Na predlog Ministarstava prosvete zajedno sa dr Zoranom Rakićem radi na izradi Nastavnog plana i programa za srednju školu harmonika, čitanje sa lista, kamerna muzika i orkestar (1996.god.).

Učenici  Danijele Rakić nastupaju na brojnim Javnim nastupima u Beogradu, Srbiji, BiH, Sloveniji, Rusiji, Bugarskoj, Litvaniji, Letoniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Rusiji, Švajcarskoj, Češkoj. Danijela Rakić je ostvarila i značajne rezultate na mnogim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu –Nade, talenti i majstori-Albena, Bugarska, 57.Svetski trofej-Samara, Rusija, 58.Svetski trofej– Istočno Sarajevo, BiH, 61.Svetski kup – Glazgov, Vel.Britanija, Akordeon art- Istočno Sarajevo, BiH, 65.Svetski kup– Spoleto, Italija, 66.Svetski trofej- Martini, Švajcarska , 20.-ti Trofej Portugalije, Alkobasa, Portugalija,Dani harmonike-Prag,Češka, Dani harmonike-Smederevo, Srbija, Međ.fest.harmonike-Novi Kneževac, Srbija, Harmonija– Belgorod, Rusija, Akordeon fest– Knjaževac,Srbija, Ascoltate- Kaunas, Litvanija, Naujene- Daugavpils, Letonija, Takmičenje u Moravskim Toplicama- Slovenija, Međ.takm. – Loznica, Srbija, Festival Muzičko proleće-Smederevska Palanka, Srbija, Smotra talenata u Sremskim Karlovcima- Srbija, Meh –fest, Beograd, Srbija, Akordeon –fest- Beograd, Srbija, Majski susreti mladih harmonikaša-Lazarevac,Srbija, Akordeonfest- Grac, Austrija, Primavera, Bijeljina, BiH…. Osvojeno 273 nagrade u različitim starosnim kategorijama od čega 51 specijalna nagrada.

Danijela Rakić je bila angažovana i kao član žirija na domaćim i međunarodnim  takmičenjima u Srbiji, BiH, Grčkoj, Makedoniji, Rusiji, Litvaniji, Letoniji, Švajcarskoj, Hrvatskoj i Austriji.

Četiri godine za redom (2006.,2007.,2008. i 2009.god.) je dobitnik Nagrade “Kosta Manojlović” za postignute pedagoške rezultate sa učenicima. Istu nagradu dobila je i 2016.god.

Na Internacionalnom festivalu 1.Akordeon art, Istočno Sarajevo, BiH, proglašena je za najuspešnijeg nastavnika (2010.god.). Dobitnik je preko 50 značajnih domaćih i međunarodnih priznanja.

2008.god. je izabrana za predsednika Beogradske sekcije harmonikaša. Rukovodi beogradskom i regionalnim sekcijama.Učestvovala je u radu Generalne ansamblije harmonikaša na zimskim i letnjim kongresima Svetske konfederacije akordeonista (Vel.Britanija, Kina, Italija, Austrija, Švajcarska i BiH).

Angažovana je kao predavač  na mnogim seminarima za nastavnike, učenike i studente  u Srbiji, Ukrajini, Rusiji, Letoniji i Hrvatskoj

Član je Svetske asocijacije akordeonista (Francuska) i Svetske konfederacije akordeonista (Velika Britanija).Član je asocijacije  za negovanje akademske muzike “Muzičko sazvežđe”.

Pomaže mladim kolegama kao mentor  za pripremu stručnog ispita iz harmonike.

Od školske 2007.-2008.god.obavlja dužnost šefa odseka harmonike.Član je pedagoške komisije imenovane od strane Ministrastva prosvete Rep.Srbije za licenciranje nastavnika.

Danijela Rakić
+381641134859
[email protected]

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top