Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Deca sa smetnjama » Dnevni boravci » Dnevni boravak Šekspirova

Dnevni boravak Šekspirova

Dnevni boravak za mentalno nedovoljno razvijene osobe – Šekspirova – Beograd
Šekspirova bb
011 3672 766
[email protected]
www.centarbgd.org.rs

Dnevni boravak Šekspirova

  • Na inicijativu Saveza društava za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Beograda i roditelja dece i omladine sa intelektualnim teškoćama uz pomoć Skupštine grada Beograda a naročito Gradskog komiteta za zdravstvo, rad i socijalnu politiku i Gradskog SIZ socijalne zaštite formiran je Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju i otvoren 17.09.1990. godine.

Dnevni boravak se nalazi na Dedinju, smešten u staroj zgradi montažnog tipa od 850 metara kvadratnih. Namenjen je dnevnom smeštaju dece i omladine ometene u mentalnom razvoju kapaciteta 100 korisnika, a trenutno na smeštaju je 128 korisnika.

Boravak obuhvata populaciju od 14 – 50 godina osoba sa intelektualnim teškoćama i osoba sa višestrukim smetnjama i korisnice sa sa RET sindromom uzrasta od 6 – 20 godina.

Radno vreme boravka je od 06:00 – 18:00 sati. Obezbeđen je prevoz korisnika čije troškove snosi Skupština grada Beograda.

Korisnici u boravku imaju ishranu, negu i stručni tretman koji realizuju: defektolozi, radni terapeuti, negovatelji, profesori fizičkog vaspitanja, medicinske sestre, psiholog, logoped, socijalni radnik.

Jedanput godišnje organizuje se rekreativni boravak za sve korisnike za koji materijalna sredstva obezbeđuje grad Beograd.

Sadržaji rada sa korisnicima su veoma bogati i odvijaju se prema individualnim programima – od vaspitno – obrazovnog rada, radno – okupacionih aktivnosti koje se sprovode u radionicama za likovnu i primenjenu umetnost, tkanje, tekstil, pozorišna radionica, rad sa glinom, stolarska radionica i dr…

Korisnici imaju na raspolaganju Kabinet za domaćinstvo, kompjutersku radionicu i prilagođenu salu za fizičko vaspitanje.

U sastavu ovog dnevnog boravka radi i Dnevni boravak u Zemunu, Svetosavska 22, kapaciteta 14 korisnika.

Dnevni boravak u Šekspirovoj je prvi i najveći boravak u Srbiji.

Dnevni boravak funkcioniše u sastavu Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju – Beograd, Svetozara Markovića 85a.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top