Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola – Sombor

Dom učenika srednjih škola – Sombor

Dom učenika srednjih škola – Sombor

25000 Sombor
Staparski put 1a
025 433 660
www.domsombor.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Dom učenika je vaspitno-obrazovna ustanova u kojoj se obezbeđuje smeštaj, ishrana, uslovi za učenje, pomoć u učenju i organizovano slobodno vreme učenika koji se školuju u srednjim školama u Somboru.

Za smeštaj učenika Dom raspolaže sa 89 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, te tako raspolaže sa kapaciteom za smeštaj 254 učenika. Sve sobe su prve kategorije sa kupatilom.
Ustanova pored smeštaja i brige o deci vrši i ishranu za oko 300 studenata

Vaspitni rad se obavlja u 10 vaspitnih grupa. Rešenjem ministarstva ustanova ima 43 stalno zaposlena radnika dok se ,zavisno od trenutnih poteba posla, angažuje još do 10 –ak privremeno zaposlenih radnika.
Kuhinja je opremljena najsavremenijim aparatima. Jelovnik je inoviran sa ponudom više jela za svaki obrok i u skladu je sa potrebama uzrasta učenika.

Učenicima su obezbeđeni svi uslovi za učenje. Biblioteka Doma ima oko 7000 knjiga (priručnika, enciklopedija, leksikona, lektira…). Uz biblioteku se nalazi i čitaonica sa 20 kompjutera priključenih na kablovski internet. Sve sobe, takođe, imaju priključak na kablovski internet. Za učenike su obezbeđene i tri klimatizovane učionice sa 150 mesta.

U skladu sa interesovanjima učenika, u Domu je organizovano više sekcija u kojima učenici kvalitetno provode svoje slobodno vreme. U okviru Doma se nalazi klub sa uslužnim blokom veličine oko 400 m2. U Domu se nalazi i savremeno opremljena teretana gde je rad organizovan pod rukovodstvom profesora fizičkog vaspitanja.

U neposrednoj blizini Doma nalaze se sportski tereni oš ,,Avram Mrazović,, koje učenici koriste za svoje rekreativne aktivnosti. Za potrebe rada pojedinih sekcija koriste se i prostori SC ,,Soko,, i škola. U realizaciji pojedinih sekcija angažovani su i spoljni saradnici.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top