Naslovna » Zdravlje » Zdravlje dece » Dr.Nestorović otkriva kako se prirodno boriti protiv virusa i gripa

Dr.Nestorović otkriva kako se prirodno boriti protiv virusa i gripa

“Grip je popularna bolest. Prošla godina je donela rezultate nekih novih istraživanja i promenila naše mišljenje o gripu. Iako ste sigurno mnogo puta u životu za sebe rekli da imate grip, to u većini slučajeva i nije bilo tako,” rekao je dr. Nestorović, i zaključio da, Samo jednom u deset godina se može oboleti od gripa. Otprilike 4-5 puta u životu. Ovo ostalo su samo bolesti koje liče na grip.”

Doktor tvrdi da je priča o gripu preterana i da se u suštini retko razboljevamo od samog gripa. Istina je to da prođemo kroz veliki broj raznih infekcija ali da te infekcije nisu sam grip.

Virusi imaju problema da prežive na hladnom. Po njegovim rečima, oni mogu da prežive oko pola sata na temperaturama ispod nule, a da u toku leta žive na otvorenom i do 10 sati. Što znači da ćete se i vi zaraziti ako taj virus uspe da izađe iz tela nosioca i dospe na neku površinu koju vi dodirnete u tih deset sati.

Nije vama loše zbog samog gripa!

U svojim najnovijim istraživanjima lekari su primetili da nije virus taj zbog koga je nama toliko loše. Ispostavilo se da imunološki sistem udara na naše fizičke i mentalne sposobnosti jer troši previše resursa u borbi protiv virusa. Zato je i logično da moramo pored napada na taj virus da osnažimo i samo telo, da se ono ne bi okrenulo u toj borbi protiv nas.

“Najbolji u borbi protiv virusa su sok od crne zove, svo crveno voće i preventivna upotreba cinka”.

Šta ako je dete bolesno?

Sa decom je malo teže jer ona baš i ne znaju da objasne šta im je i ne znaju da prepoznaju simptome. Kaže da, ako se primeti da dete ima temperaturu, ali da je raspoloženo, da to i nije neki znak za paniku. Međutim, stvari su drugačije ukoliko je dete konstantno pospano i kilavo. U tom slučaju treba odmah pokušati spuštanje temperature rashlađivanjem i lekovima, i što je pre moguće treba odvesti dete lekaru.

Sok od crne zove je bolji od bilo kog drugog leka!

Za najbolji lek u borbi protiv gripa, dr. Nestorović preporučuje sok od crne zove. On kaže da su izraelski naučnici utvrdili da je taj sok oko osam puta bolji od bilo kog drugog leka koji trenutno postoji. Međutim to je samo kao sok. Ukoliko koristite sveže i zrele plodove crne zove, termički neobrađene, možete ugroziti svoje zdravlje jer sveže, nekuvane bobice crne zove sadrže cijanid, hemikaliju koja izaziva dijareju i povraćanje. A osim cveta i bobica, ni jedan drugi deo ove biljke ne bi ste smeli koristiti za jelo i piće jer su toksični.

Crveno voće

“Takođe, svo crveno voće sadrži antocianine, materije koje se vezuju i sprečavaju virus da uđe u ćeliju. Sve crveno voće – aronija, borovnica, ribizle, maline. To su antivirusni lekovi i najbolji vid prevencije. Osim toga, Američka akademija za porodičnu medicinu preporučuje i preventivno uzimanje cinka u niskim dozama – 5-7 mg za decu, 10-15 mg za odrasle, od oktobra do aprila. To je odlično kao prevencija i u lečenju respiratornih infekcija. Cink stimuliše imunitet i blokira receptore gde se vezuju virusi, ali i bakterije. Zauzima njihovo mesto i sprečava da se oni tu vežu. Deca koja uzimaju cink dokazano imaju pet puta ređe proliv, tri puta ređe infekcije, viši koeficijent inteligencije i bolje su rasla”, objašnjava doktor Nestorović.

Šta je sa vakcinama?

A po pitanju vakcina i njihove delotvornosti, doktor Nestorović je vrlo pesimističan. On kaže da ima radova u kojima je utvrđeno da možda i ne pravimo dobro te vakcine jer najslabije deluju na decu i na starce, a te dve grupe su i najrizičnije.

Mada, kada malo bolje razmislimo, Institut Torlak pravi te inaktivisane vaccine protiv gripa od 1965 godine, a vakcine uopšte još od 1927. Pa ako našim institutima ne verujemo, kome ćemo? Desilo se skoro da jednostavno odbijemo neke vakcine jer smo mislili da znamo bolje od lekara. Naime, Srbija je prijavila najveći broj smrtnih slučajeva povezanih sa malim boginjama. U našoj zemlji je ova bolest odnela 14 života, a sve to zbog kampanje protiv vakcina koja je vođena proteklih godina.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top