Naslovna » Humanitarne organizacije » Društvo za pomoć MNRO Zvezdara

Društvo za pomoć MNRO Zvezdara

Društvo za pomoć MNRO Zvezdara

Beograd, Zvezdara
Vojina Đurašinovića 27
011 3433 152
[email protected]
www.drustvozvezdara.org.rs

 

  • Ciljevi Organizacije
Društvo za pomoć MNRO opštine Zvezdara je udruženje građana osnovano 1977. god. kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina, neprofitna, društvena organizacija u kojoj se radi ostvarivalja zajedničkih i opštih ciljeva i zadataka, dobrovoljno i ravnopravno udružuju svi koji žele da pomognu i unaprede status osoba ometenih u razvoju. Problemi sa kojima se godinama susrećemo, koje pokušavamo da umanjimo i rešimo, su kućni i institucionalni „azili“ za osobe sa smetnjama u razvoju. Za ovaj proces su se aktivirali roditelji sa Zvezdare, udruženi i rešeni da se bore za prava svoje dece kroz aktivnosti, koje ponuđenim socijalnim uslugama i oblicima zaštite imaju za cilj unapređenje postojećih usluga u sistemu socijalne zaštite osoba ometenih u razvoju, roma, osoba pod starateljskom zaštitom i njihovih porodica.
  • Aktivnosti Organizacije
Dugi niz godina naše društvo je imalo 4-5 radionica nedeljno: kreativno-edukativne i psihološke radionice za decu i roditelja, psihološke radionice za braću i sestre, rad neuropsihijatra i psihodrama za roditelje. Organizovani su sedmodnevni kampovi i letovanja na koja su deca odlazila sama sa edukatorima.
Naše Društvo je među prvima započelo organizovano dnevno zbrinjavanje za osobe ometene u razvoju, otvaranjem Dnevnog boravka „Naša kuća“, i produženi vikend boravci.
  • Naše aktivnosti:
– Subotom od 18-20 č.. u MZ Novo Mirijevo, Mirijevski venac 20
– Utorkom od 18-20 č. na PMF-u kafe Alhemičar, Studenski trg 10
– Nedeljom od 17-18,30 č. u CFK Vračar, Sjenička 1 – rekreaciju
– Jednom nedeljno izlasci (šetnja, bioskop, pozorište, kafić,muzej,…)
– Jednom mesečno celodnevna aktivnost i izlet.
– Dnevni boravak Zvezdara, naselje Mirijevo, ul. Vojina Đurašinovića 27. Ponedeljak – petak od 08,30 – 15,30 č.
Prilagođenost radnog prostora potrebama organizacije
Za veći broj korisnika organizujemo druženja i radionice u prostoru mesne zajednice, za organizaciju žurki, druženja, dočeka nove godine i dr. (uključeni su drugari i iz drugih udruženja) koristimo prostor kafea Alhemičar.
Prostor od 65 m2 namenjen za kancelariju društva i za Dnevni boravak za svakodnevni kvalitetan rad može da primi 12-15 korisnika.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top