Naslovna » Aktuelno » Dve nagrade za film NEČISTA KRV – GREH PREDAKA i 60.000 gledalaca filma

Dve nagrade za film NEČISTA KRV – GREH PREDAKA i 60.000 gledalaca filma

Dve nagrade za film  NEČISTA KRV – GREH PREDAKA

na 4. Valter festu u Mladenovcu

 

NAGRADA ZA NAJBOLJU MUŠKU I ŽENSKU ULOGU DRAGANU BJELOGRLIĆU I KATARINI RADIVOJEVIĆ

 

Tročlanu žiri nagradio čuvene glumce za uloge Hadži Trifuna i Cone

 

Sinoć je proglašenjem nagrada u Mladenovcu završen 4. Valter film festival. Tročlani žiri u sastavu Nemanja Ćipranić, reditelj, Sandra Perović, novinar i filmski kritičar i Aleksandar Dunić, glumac doneli su odluku da nagrade za najboljeg glumca i glumicu Dragana Bjelogrlića i Katarinu Radivojević za uloge koje su ostvarili u filmu Milutina Petrovića “Nečista krv – Greh predaka”.

 

Prenosimo u celosti obrazloženje žirija: “Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je DRAGANU BJELOGRLIĆU za lik Hadži Trifuna u filmu NEČISTA KRV u kome se ceo glumački ansambl hrabro nosi sa svojim likovima. Nadahnutom, sugestivnom, harizmatičnom, odmerenom interpretacijom, Bjelogrlić je suvereno izgradio tragičnog junaka nastalog iz pera Bore Stankovića, kojim je dosegao vrhunac svoje raskošne filmske karijere.”

 

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je KATARINI RADIVOJEVIĆ, za ulogu Cone u filmu NEČISTA KRV. Na vrhuncu svoje glumače zrelosti, ulogom koja je obeležila njen veliki filmski povratak koji će savsim sigurno biti nastavljen, briljantno je otelotvorila upečatljiv, snažan intrigantan ženski lik koji hrabro i samovoljno prkosi životu u konzervativnom društvu.”

 

Katarina Radivojević sinoć je doputovala sa premijere ovog filma iz Ciriha i nakon dodele nagrada izjavila:” Hvala festivalu i žiriju, našem odličnom reditelju Milutinu Petroviću koji mi je dao ovakvu ulogu, Snežani Van Hauvelingen, na hrabrosti da isproducira ovako veliki film, u svetu filmskih vukova da se nasla ovakva vučica. Hvala partnerima Mladenu Leru, Milutinu Miloševiću i Draganu Bjelogrliću. Žao mi je što on kao dobitnik nije sa nama da zajedno slavimo i sećamo se velikog Bate Živojinovića.”

 

Film se prikazuje u bioskopima širom regiona i Evrope. Od početka prikazivanja u bioskopima, 26. avgusta do sada ga je videlo više od 60.000 gledalaca u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

 

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu “Nečista krv- Greh predaka” na 56. Filmskim susretima u Nišu.

 

Ovaj film od nacionalnog značaja podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top