Naslovna » Aktuelno » ZLATNI LAV VENECIJANSKOG FESTIVALA ZA FILM “DOGAĐAJ” U REŽIJI ODRI DIVAN

ZLATNI LAV VENECIJANSKOG FESTIVALA ZA FILM “DOGAĐAJ” U REŽIJI ODRI DIVAN

Sa venecijanskim Zlatnim lavom distributerska kuća MCF Megakom Film je zaokružila festivalski ciklus u ovoj godini i sa ponosom ističe da je otkupila prava za sva tri pobednika sa najvećih svetskih filmskih festivala.
Rumunsko ostvarenje “Baksuzni seks ili luda pornografija” (Bad Luck Banging or Looney Porn) pod rediteljskom palicom Radua Žude nagrađen je Zlatnim medvedom i postao pobednik Berlinskog filmskog festivala  za 2021. godinu. Ovu satiričnu priču o učiteljici kojoj se život okreće naopačke nakon što je njen seks snimak procureo na internet  domaća publika će premijerno moći da pogleda na Festivalu autorskog filma, a nakon toga će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Dobitnik Zlatne palme na 74. Filmskom festivalu u Kanu je film “Titan” rediteljke Julije Dukorno. Njen Titan, neobična drama govori o mladoj ženi koja je kao dete preživela saobraćajni udes sa teškom povredom glave i kasnije tokom života postala ubica čudnih apetita. U francuskim medijima film je opisan kao „najstrašniji i najslađi film o ženi koji je ikada snimljen, a snimila ga je žena“.

Megakom Film je venecijanskom nagradom Zlatni lav za film “Događaj” (Happening) koji je režirala Odri Divan, a bavi se temom abortusa, zaokružio sezonu najpoznatijih scetskih filmskih festivala. Dodelom glavne nagrade Zlatni lav svečano je zatvoren 78. Međunarodni filmski festival u Veneciji.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top